600 ÜYEYE HEDİYE VAR, GERİ KALANINA YOK!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

600 ÜYEYE HEDİYE VAR, GERİ KALANINA YOK!Tokat TSO Başkan Adayı Ahmet Sami Ülkü, oda seçimleri öncesinde basın mensupları ile buluştu. Toplantıda çok ciddi bir iddiada bulunan Ülkü, seçimden 2 gün önce 600 üyeye özel promosyon yaptırıldığını iddia ederek, oy verecek üyelere verilen bu hediyenin bir hakaret olduğunu söyledi.

Tokat TSO Organ seçimleri yarın gerçekleşiyor. Ciddi bir kampanya dönemi yürüten ve projelerini yaptığı ziyaretler ve toplantılarda sık sık dile getirerek liyakat için oy isteyen Kırmızı Ekibin lideri Sami Ülkü, basın mensupları ile teşekkür kahvaltısında buluştu. Başkan Adayı Ülkü; seçim döneminde sahada kendilerine karşı antidemokratik birçok ters propagandanın yapıldığını ama tüm bunları seviyeyi düşürmemek için dile getirmediklerini söyledi. Ülkü, oda tarafından 600 üyeye 2 gün özel hediye yaptırıldığını da söylediği toplantıda, haksız rekabet olarak gördüğü bu durumu; ayıp, yazık ve günah olarak değerlendirdi. Başkan Adayı Ülkü, tüm üyelere yaptırılmayan bu hediyeleri adrese teslim ve manidar olarak da yorumlarken, “Yarın seçim sonuçları açıklanınca göreceksiniz. 600 tane üyeyi kazanan, seçimi kazanacak. 600 tane manidar. 600 tane demek? Diyor ki; adrese teslim promosyon yaptırdım diyor. Bu haksız rekabetin tam bir göstergesidir. Yani bu ayıptır, yazıktır, günahtır. Son 2 gün kala üyelerimizi kandırma adına bu şekildeki bir davranış ne etiktir, ne şıktır, ne saygılıdır. Onların dağıtıldığı arkadaşlara bile bir hakarettir. Biz en azından bunu bu şekilde görüyoruz” cümlelerini kullandı.

TÜM ÜYELERİMİZİN ELİNİ SIKMAYA ÇALIŞTIK

Başkan Adayı Sami Ülkü: “Kampanya döneminde, sahada 3 ay boyunca sıkılmadık üye eli bırakmamaya çalıştık. Ziyaret edebildiğimiz kadar bütün üyelerimiz ziyaret etmeye çalıştık. Sahada bir sürçü lisan ettiysek özür diliyoruz. Eğer sıkmadığımız el varsa, ziyarete geldiğimizde bulamamışızdır. Eğer ulaşamadıysak onlardan da af diliyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle bizim gönlümüzdeler, kalbimizdeler. Hiçbir şekilde bir art niyet yok. Bunu bizim telaşımıza, bunu bizim yoğunluğumuza saymalarını temelli ediyoruz. Gerçekten sahada gezdiğimiz süre içerisinde Tokat Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimizin bulunduğu durumu net bir şekilde görme imkânı bulduk. Gördüğümüz tablo Tokat Ticaret ve Sanayi Odası’nın hiçbir şekilde üyelerine hizmet edemedi şeklinde oldu. Zaten bizim de yola çıkmamızdaki asıl amaç ve gayemizin bu olduğunu; ta yola çıkarken de belirtmiştik. Çünkü biz grup olarak kendimizden pay biçerek çıktık. Biz hizmet alamıyoruz dedik ve yola çıktık. Sahada da hiç şaşırmadık. Aynı bizim gibi hiçbir üyemizin hizmet almadığını sadece ve sadece Ticaret ve Sanayi Odası’na aidat yatırıldığını, para mukabilinde evrak alındığını, sadece cenaze mesajlarının geldiği, faaliyet olarak da bunun sunulduğu söylendi. Biz de aynı mağduriyet içerisindeydik.

FARKI GÖRECEKLER

Ben şuan halen Antalya Manavgat, İstanbul Ticaret Sanayi Odalarına da kayıtlı olduğum için orda üyelere nasıl hizmetler verildiğini net bir şekilde biliyorum. Bu hizmetlerin hepsini de Tokat’a, Tokat Ticari ve Sanayi Odasındaki üyelerimize vermenin burada tekrar sizlerin aracılığıyla sözünü ve garantisini veriyorum. Üyelerimiz gerçekten Ticaret ve Sanayi Odasının ne olduğunu görecekler. Farkındalığa kavuşacaklar.

ÜYELERİMİZ HAKLARINI HELAL ETSİN

Bu arada bütün üyelerimize de haklarını helal etmelerini istiyorum. Çünkü sahada gerçekten onlar da bizim kadar yoruldular. Çünkü hep benim söylediğim baştan beri bir şey var. Tokat küçük yer olduğu için değil, Tokat’ta üye sayısı az olduğu için hatır gönül koyma işleri hep ön plana çıkarılmaya alışılmış. Herkes hatır gönülle nasılsa bu işlerin biteceğine ve başarılacağını sandığı için, biz de buna alıştırıldığımız için, insanlar seçim kazanmanın yolunu ne kadar hatır koyarsak, ne kadar ağırlık koyarsak, ne kadar ticari veyahut da siyasi veyahut da değişik baskıları oluşturursak seçimi alırız demiş. Biz de bunun üzüntüsünü sahada yaşadık. Biz projelerimizi anlatmaya projelerimizi anlatmaya çalışırken, siz çok doğru söylüyorsunuz, projeleriniz gerçekten çok güzel, ama… siye biten cümlelerle karşılaştığımız yerler oldu. Biz de onlara “ama” diyoruz liyakata bu sefer kıymet versinler. Riyakat değil, menfaat değil, hatır gönül değil, bir dönem bizi denesinler. Tokat Ticareti Tokat Ticari ve Sanayi Odası vasıtasıyla nasıl gelişiyor nasıl bir vizyon kazanıyor bu şansı bize verdikleri takdirde biz bunun yapmanın sözünü garantisini sizler aracılığıyla tekrar veriyoruz.

HAKSIZ İR SEÇİM KAMPANYASI YAŞADIK

Arkadaşlar bu kampanya döneminde, sahada gezdiğimiz vakitlerde, karşımıza çıkan tabi ki üzüntülü verici olaylarla da karşılaşmadık değil. Kampanya dönemine etik olmayan davranışlarla ve bizim hakkımızda hiç de hakketmediğimiz gerek söylem gerekse iftiralarla karşı karşıya kalmadık değil. Maalesef bunlarla da karşı karşıya kaldık ama ne ciddiye aldık, ne de kaile aldık. Arkadaşlarımızla da ilk başta söylediğimiz gibi biz sadece projelerimizi anlatalım dedik ve projelerimizi anlattık. Onların gönüllerini bu şekilde kazanmaya çalıştık ve kazandık. Bunun da kanaatindeyiz. Haksız bir seçim kampanyası yaşadık hiç sesimizi çıkartmadık.

600 ÜYEYE HEDİYE VAR, GERİ KALANINA YOK!

Son 4 buçuk yıllık icraat dönemlerinde, üyeleri ziyaret edilmeyen, üyelerine hiçbir imkan sunulmayan hiçbir şekilde promosyon dahi verilmeyen bir süreç yaşandı. Son 1 buçuk, 2 ayda gördük ki odamızın imkanlarıyla, odamızın makam aracıyla ziyaret edilmeyen üyelerimiz ziyaret ediliyor. Yine aynı zamanda karşımıza çıkan son tablo zaten bardağı taşıran bir durumdu. Ticaret ve Sanayi Odasında bir işlemimiz varken, tesadüf oradan geçme durumundaydık. Ve oraya kolilerin geldiğini gördük. Bu koliler ne dedik. Daha dün yaşanan sıcak bir gelişme bu. Herhalde dedik, seçimlerle alakalı malzemeler geldi diye düşündük. Oradaki gençlere, çalışanlara durumu sorduk. Üyelerimize dağıtılmak üzere promosyon dediler. Peki, bütün üyelerimize mi dağılacak dedik. Yok abi, sınırlı geldi, 600 tane dendi. Yarın seçim sonuçları açıklanınca göreceksiniz. 600 tane üyeyi kazanan, seçimi kazanacak. 600 tane manidar. Diyor ki; adrese teslim promosyon yaptırdım diyor. Bu haksız rekabetin tam bir göstergesidir. Yani bu ayıptır, yazıktır, günahtır. Son 2 gün kala üyelerimizi kandırma adına bu şekildeki bir davranış ne etiktir, ne şıktır, ne saygılıdır. Onların dağıtıldığı arkadaşlara bile bir hakarettir. Biz en azından bunu bu şekilde görüyoruz. Sahada çok fazla şey yaşandı ama bunların hepsini de burada anlatarak, bu noktaya getirdiğimiz seviyeyi aşağı çekmek istemiyorum” diye konuştu.

ADAYLARA SEÇİM GÜNÜ ÖNERİSİ

Başkan Adayı Sami Ülkü, beyaz listedeki bir adayın Tokat’ta ile ikamet etmediğini, hatta bir kişi bile istihdam etmeyen firmaların beyaz listede aday olduğunu gördüğünü de sözlerine eklediği basın toplantısını, seçim günü her 3 listedeki meclis üyesi adaylarından, oy kullanmaya gelecek üyeleri seçim hattı mahallinde rahatsız etmemeleri noktasında ricada bulundu. Başkan Adayı Ülkü, demokratik haklarını kullanan üyelerin sıkılmamasını, bir iş insanı ciddiyetinde üyelerin karşılanarak seçimleri takip etmelerinin çok daha şık olacağını söyledi. (Hüseyin Kömür)

600 ÜYEYE HEDİYE VAR, GERİ KALANINA YOK!