28 Şubat Gönüllüleri Platformu: 28 Şubat hafızalarda acı bir anı

28 Şubat Gönüllüleri Platformu Başkanı Şerife Kaya, “Türkiye, demokrasi tarihindeki kara leke olarak anılan 28 Şubat 1997 olaylarını hafızasında acı bir anı olarak taşıyor” dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

28 Şubat Gönüllüleri Platformu: 28 Şubat hafızalarda acı bir anı

Eren TURAN – ANKARA/BHA

28 Şubat Gönüllüleri Platformu Ankara’da bir araya geldi. Toplantıya katılan 28 Şubat sürecinde başörtülü oldukları için ihraç edilen öğretmenler, mağduriyetlerini ve geriye dönük haklarının verilmesi adına çözüm önerilerini konuştu.

’28 Şubat kara bir leke’

28 Şubat Gönüllüleri Platformu Başkanı Şerife Kaya, Türkiye’nin demokrasi tarihindeki kara leke olarak anılan 28 Şubat 1997 olaylarını hafızasında acı bir anı olarak taşıdığını belirterek, 13 yıl süresince Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde laborant olarak görev yaptıktan sonra yaşadığı ihraç sürecini ve o dönemde tanık olduğu olayları paylaştı

‘Nuh’un Gemisi gibiyiz’

28 Şubat’ta gerçekleşen darbede İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı’nda laborant olarak görev yaptığını anlatan Kaya “Başörtüsü takıyor olmam nedeniyle önce Orman Fakültesi’ne sürgün edildim, ardından hukuksuz bir şekilde ihraç edildim. Görevine geri dönebilmek için tam 14 yıl beklemek zorunda kaldım. 28 Şubat’ta o kadar farklı mağduriyet çeşitliliği var. Kimileri istifayla mecbur bırakılmış, kimileri hiç başlatılmamış, kimileri ihraç edilmiş, kimileri okulunu sonradan bitirmiş, kimileri hiç okula başlamamış, yasaklardan sonra ilk eğitimini tamamlamış, bunların her birisi mağdur. Her birisinin yarası var. Platformumuzda çok çalışan kardeşlerimiz var. Askerler, öğrenciler, kamu görevlileri. İstifaya mecbur bırakılanlar, yani bazen diyorum ki hakikaten Nuh’un gemisi gibiyiz” dedi.

‘Birlik olursak sesimizi duyurabiliriz’

Birlik çağrısı yapan Kaya, “Aramıza herkesi almamız neden önemli? Çünkü 28 Şubat’ın zalimleri bize zulmederken bizi mağdur ederken aramızda ayrım yapmadı. Kadın demedi, erkek demedi asker demedi, öğrenci demedi, sivil demedi hiçbir şey demedi. Biz mücadele ederken de o zaman birlik olmamız lazım. Birlik olursak ancak sesimizi duyurabiliriz. Öğrenciler ayrı mücadele edelim diyor. Askerler ayrı mücadele edelim diyor. Şimdi vesayet odakları hala sağlam ve tahkim vaziyette duruyor. Bir araya gelmek zorundayız. Bizim gerçekten çözümümüz bu yönde” diye konuştu.

28 Şubat Gönüllüleri Platformu: 28 Şubat hafızalarda acı bir anı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir