Şebinkarahisarlılardan Ortak Girişim İle Hibe Desteği Başvurusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şebinkarahisarlılardan Ortak Girişim İle Hibe Desteği BaşvurusuŞebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek ve Şebinkarahisarlı Sanayici ve İşadamları Derneği (SEBİNSİAD) Başkanı Müjdat Karayılan, ortak girişim ile hibe desteği başvurusunda bulunduklarını açıkladılar.
 
Yapılan açıklamada “ŞEBİNSİAD ve Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği olarak yaklaşık 7-8 ay kadar önce ortak işbirliği olarak bir komisyon kurulmuştu. Bu komisyonda hem iki derneğin yönetim kurulu üyeleri bulundu hem de gençlik kollarımızdan kardeşlerimiz bulundu. Bu komisyonda AB (Avrupa Birliği) hibeleri ve devlet destekleri konusunda eğitimler aldılar. Bu eğitimlerin sonucunda 3 ay kadar önce Avrupa Birliği’nin STK’ların bütçe desteği programına başvurduk. Bunun sonucunu beklemekteyiz.
 
Ayrıca geçen hafta Sabancı Vakfı’nın 650.000₺ hibesine başvurumuz oldu. Bu başvuruda gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik bilişim dünyası ile buluşması konusunda başvurumuzu yaptık. Bu başvurumuz kabul edilirse, gençlerimizi ve Şebinkarahisar da bulunan kadın hemşerilerimizi Bilişim Vadisinde misafir edip onların farkındalıklarını arttırmış olacağız.
 
Son başvurumuz ise Japonya Büyükelçiliğinin her yıl vermiş olduğu 80.000 € hibe desteğine bulunduk. Bu destekte sunduğumuz dosyada Şebinkarahisar’ın coğrafi koşullarından dolayı gezici tam donanımlı sağlık aracı için kaynak başvurusu yaptık. Bu onaylanırsa bu sayede köylerimizde ki vatandaşlarımıza sağlık taraması yapılacak.
Tüm Şebinkarahisar Sivil Toplum Kuruluşlarımızla yakın ilişkilerimiz olacağını ve ortak projeler yapacağımızı belirtmiştik. Bu çalışmalarımız tüm sivil toplum örgütlerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Mevzu Şebinkarahisar olunca gerisi teferruat demektir” denildi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Şebinkarahisarlılardan Ortak Girişim İle Hibe Desteği Başvurusu