Milletvekili İncesu, şap hastalığını ulusala taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Ardahan genelinde yayılan şap hastalığını ulusal basına taşıdı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Ardahan genelinde yayılan şap hastalığını ulusal basına taşıdı.

Hastalıklara karşı hayvancılığı aşının kurtaracağını açıklayan Milletvekili İncesu, besicinin seçime kurban edildiğini söyledi.

Milletvekili seçildikten sonra Ardahan’ın en önemli sorunlarından biri olan şap hastalığını Türkiye gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu’nun ulusal gazetelerde çıkan haberi şöyle:

HAYVANCILIĞI AŞILAMA KURTARIR

Irakta ortaya çıkan ve kısa sürede Türkiye’ye de sıçrayan SAT-2 serotipi şap hastalığı besi hayvancılığını vurdu. Başta Ardahan Kars Ve Erzurum olmak üzere 146 noktada şap tespit edildi. CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, hastalığın önlenmesiyle ilgili önerilerini anlattı. Tarım Ve Orman Bakanlığının canlı hayvan pazarlarını virüsle mücadele sona ermeden insan sağlığını hiçe sayarak tekrar açtığını kaydeden İncesu şöyle konuştu;

BESİCİ SEÇİME KURBAN EDİLDİ

“Virüsün ekonomiye etkisini anlamak için yıllık yüzde 15 süt kaybına sebep olduğunu, bununda yaklaşık 10 milyon dolar tuttuğunu et kaybının ise yüzde 10-12 olduğunu belirtmek yeter. Umudunu kurban bayramına bağlayan besiciler seçim sürecinde popülist kararlara kurban edilmiştir. Uluslararası işbirliği protokolleri ivedilikle gerçekleştirilmelidir. Sınır güvenliği komşularımızın işbirliğiyle sağlanabilir.”

 

Milletvekili İncesu, şap hastalığını ulusala taşıdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir