Mesut Dursun: “Esnafa hizmette tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz”

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Esnaf Ve Sanatkarların hizmetlere daha kolay ve hızlı ulaşabilmeleri için tüm imkanları seferber ediyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakan BAKAR/SİVAS-BHA

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Esnaf ve Sanatkarların hizmetlere daha kolay ve hızlı ulaşabilmeleri için tüm imkanları seferber ediyor.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Mesut Dursun, TESKOMB ve Halk Bankası Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde Gemerek Halk Bankası Şubesini Sivas’a kazandırdıklarını ifade ederek, ‘Sivas Bölge Birliği olarak 5 Eylül 2024 tarihinde Gemerek ilçemizde ihtiyaç duyulan banka şubemizin açılışını geniş bir katılım ile gerçekleştirdik. Kangal esnaf ve sanatkarlarımıza daha hızlı hizmet vermek adına yaptığımız görüşmeler neticesinde Kangal ilçemize halk bankası şube inşaatı başlamış olup en kısa süre içerisinde tamamlanarak Kangal ilçemize kazandırılacaktır. Aynı zamanda Sivas merkezdeki esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere tüm halkımıza hizmet vermek için Sivas merkez istasyon caddesine de Halk Bankası Şubesi 2025 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılacaktır’ dedi.

5 temmuz 2024 tarihinde İstanbul’da TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’ün katılımları ile Halk Bankası Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen istişare toplantısı ile ilgili bilgi veren bölge birliği başkanı Mesut Dursun, kooperatifler aracılığı ile esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerde vade sürelerinin 3 yıla düşürülmesi nedeniyle esnaf ve sanatkarların ödeme sıkıntısı yaşadıklarını ifade ederek, ‘İstanbul’da Halk Bankası Genel Müdürlüğünde düzenlenen toplantı esnasında Genel Başkanımız ve Bölge Birliği Başkanlarımız İle Halk bankası Genel Müdürü Sayın Osman Arslan’a kredi vadelerin 3 yıldan 4 ya da 5 yıla çıkartılması, NACE kodlarına göre uygulanan kredi üst limitlerinin güncellenmesi, SSK’lı olup esnaflık faaliyetlerini sürdüren esnaf ve sanatkarlarımızın kredi kullanmaları için esnaf ve sanatkarlarımızın taleplerini ilettik. İnşallah en kısa sürede esnaf ve sanatkarlarımıza müjdeli haberi vereceğiz’ şeklinde konuştu.

Bölge birliği başkanı Mesut Dursun, kredi üst limitlerimiz şu an itibari ile NACE kodlarına göre 3 yıl vadeli 750 bin TL üst limit olduğunu ifade ederek, kredi limitlerinin artırılması yönünde çalışmaların 2024 yılı sonunda yapılacağını söyledi.

Mesut Dursun: “Esnafa hizmette tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz”