Kamu Görevlileri Hakem Kurulu İkinci Kez Toplandı

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur ve memur emeklisinin iki yıllık zam oranını görüşmek için bugün ikinci kez toplandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu İkinci Kez Toplandı

Memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ilki dün gerçekleşmişti. Son yapılan teklifte; Kamu işveren tarafı müzakereler sonucunda 2024 yılı ilk 6 ayda yüzde 15, ikinci 6 ayda yüzde 10; 2025 yılı ilk 6 ayda ise yüzde 6, ikinci 6 ayda ise yüzde 5 zam teklif sunulduğunu açıklamıştı. Memur-Sen ise bu teklifi kabul etmeyerek 2024 yılı için toplam yüzde 70, 2025 yılı için ise yüzde 40 zam istemişti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın gerçekleştirilen toplantıda anlaşma sağlanamadığını dile getirerek, “7. Dönem Toplu Sözleşme’de genele ilişkin tekliflerde mutabakata varılamaması nedeniyle Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başladı. 2024-2025 yıllarında kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarını belirleyecek 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde genele ilişkin tekliflerde anlaşma sağlanamadı. 22 gün süren müzakerelerde görüşülen ve ilerleme sağlanan tekliflerimizi Toplantı Tutanağı ile kayıt altına almıştık. Toplantı Tutanağı ile kayıt altına alınan hükümlerin lehe sonuç doğuracak şekilde artırılmasını ve uzlaşılamayan tekliflerin oy birliği ile olumlu sonuçlanmasını temenni ediyorum. 4688 sayılı yasaya göre Hakem Heyeti’nin 31 Ağustos tarihine kadar süreci tamamlaması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam oranını görüşmek için bugün ikinci defa bir araya geldi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu İkinci Kez Toplandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir