“Esnafımızdan dileğimiz temkinli ve sabırlı olmaları”

Köşk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Memduh Gölcük, bir süredir durdurulan kredi desteklerinin kısa zamanda yeniden başlayacağını belirterek, “Yakın bir zamanda plasmanlarımızın önü açılacağına inanıyoruz. Esnafımızdan, ortaklarımızdan dileğimiz, sabırlı olmaları. Cumhurbaşkanımız ve TESKOMB Genel Başkanımızın da aktardığı bilgilere göre, yakın bir zamanda kredilerimizin önünün açılacağını ümit ediyoruz” dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın-Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği (AYMESKOB) Başkan Vekili ve Köşk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Memduh Gölcük, 28 Mayıs’tan buyana krediye erişimde kısıtlamalar yaşandığını, fakat kısa süre sonra bu sorunun aşılacağını ümit ettiklerini dile getirdi.

“2023 YILINDA 150 MİLYON KREDİ DAĞITTIK”

Köşk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 40’ın üzerinde esnafın 20 milyon lira kredi desteği beklediğini belirten Başkan Gölcük, “Biz, bin 300 ortağımıza hizmet vermekteyiz. Ortaklarımıza yıllık 249 milyon lira kredi dağıtıyoruz. 2023 yılında bugüne kadar 150 milyon liraya yakın ortaklarımıza kredi dağıttık. Bu kredileri esnafımıza 500 bin limitle dağıttık. Desteğini esirgemeyen hükümetimiz başta olmak üzere, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı’mız ve yönetim kuruluna da teşekkür ederiz” diye konuştu.

“TALEPLERİ ALMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Dağıttıkları kredilerin tahsilinde sorun yaşamadıklarını belirten Başkan Memduh Gölcük, “Köşk ilçemiz 24 mahalleden oluşmakta ve kooperatifimizin bin 300 ortağı da bu 24 mahallemize dağılmış durumda. 28 Mayıs’tan sonra hem bakanlarımızın, hem de Merkez Bankamızdaki değişiklikten dolayı kredilerimize bir müddet ara vermek zorunda kaldık. Tabii bu böyle devam etmeyecek. Ankara’dan aldığımız bilgiler, yaptığımız toplantılar neticesinde bunun çok uzun sürmeyeceğini, kısa bir dönem içerisinde tekrar esnaflarımız istedikleri kredileri kullanabileceklerini haberlerini aldık. Toplantılardaki açıklamalar, aldığımız mesajlar da o şekilde oluştu. Esnafımızın daha sabırlı olmasını, bu sıkıntıların bir an önce giderileceğine inanıyoruz. Şuan geri dönüşlerimizden esnafımıza tekrar kredi vermeye de devam edeceğiz, ediyoruz da. Onun için esnafımdan dileğimiz, ortaklarımızdan sabırlı olmaları. Cumhurbaşkanımız ve TESKOMB Genel Başkanımızın da aktardığı bilgilere göre yakın bir zamanda kredilerimizin önünün açılacağını ümit ediyoruz. Çünkü esnaftan kredi talepleri yoğun olarak devam etmekte. Şu anda bankaya gönderdiğimiz dosya sayısına göre, toplam 20 milyon lira civarında kredi başvurusu bankada dosyalarımız beklemekte. Ama bunları da peyderpey geri dönüşlerden birer ikişer azaltarak gidiyoruz. Talepleri almaya devam ediyoruz. İnşallah yakın bir zamanda plasmanlarımızın önü açılacağına inanıyoruz. Onun için esnafımdan sabırlı olmalarını diliyorum ve temkinli olmaları tavsiye ediyorum” açıklamalarında bulundu.

“Esnafımızdan dileğimiz temkinli ve sabırlı olmaları”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir