2. el otomobil satışlarında ilk 6 ay ve 6 bin kilometre şartı uzatıldı

Ticaret Bakanlığı,, 2. el otomobil satışlarında ilk 6 ay ve 6 bin kilometre şartının 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edeceğini duyurdu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2. el otomobil satışlarında ilk 6 ay ve 6 bin kilometre şartı uzatıldı

Ankara-BHA

Ticaret Bakanlığı, otomobil piyasalarında fiyat istikrarını sağlamak adına geçtiğimiz yıl getirdiği düzenlemeyle alınan otomobillerin ilk 6 ay ve 6 bin kilometre dolmadan satılmasını yasaklamıştı. Düzenlemenin 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edileceği duyurulmuştu.

Bakanlıktan gelen yeni açıklamada açıklamada mevcut düzenlemenin geçerlilik süresinin 10 Ocak 2025’e kadar uzatıldığı belirtildi.

Toplamda 142 milyon lira ceza kesildi

Ticaret Bakanlığınca gerçekleştirilen  denetimler neticesinde; sıfır taşıtların ikinci ele düşürülerek satışa sunulması yoluyla haksız kazanç sağlanmasının önüne geçildiği, sıfır taşıt arzının artmasına katkı sağlanarak gerçek ihtiyaç sahiplerinin taşıta ulaşmalarına imkân sağlanmış ve otomotiv sektöründeki spekülatif fiyat artışları engellenerek tüketici mağduriyetleri ortadan kaldırıldığı ifade edildi.. Bir yıl boyunca yürürlükte kalan düzenlemeyle Ticaret Bakanlığınca bugüne kadar 6 ay 6 bin km. düzenlemesi kapsamında, otomobil yetkili bayisi ile oto galerilere yaklaşık 52 milyon TL, ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlere ise yaklaşık 90 milyon TL idari para cezası uygulandığı aktarıldı.

 

 

 

 

2. el otomobil satışlarında ilk 6 ay ve 6 bin kilometre şartı uzatıldı