Zehir tacirlerine geçit yok; 911 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

13 ilde yürütülen Narkoçelik-24 operasyonlarında 911 kilogram uyuşturucu madde, 10 milyon 995 adet kök kenevir, 13 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zehir tacirlerine geçit yok; 911 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Ankara-BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Narkoöçelik-24 operasyonuna ilişkin detayları paylaştı.

13 ilde uyuşturucu imalatçılarına ve satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 10 milyon 995 adet kök kenevir, 13 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 83 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Savcı karşısına çıkarılan şüphelilerden 28’i tutuklandı, 17’sine adli kontrol kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlıklarınca Adıyaman, Ağrı, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, İstanbul, Aydın, Erzurum, Ankara, Van, Mersin, Kırklareli ve Gaziantep’te “NARKOÇELİK-24” operasyonları düzenlendi.

Türkiye’nin farklı noktalarında düzenlenen operasyonlar şu şekilde:

Diyarbakır’da büyük uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan arazi operasyonunda 494 kg esrar ile 10 milyon 202 bin kök kenevir ve kök skunk ele geçirildi. Operasyon kapsamında 2 uyuşturucu taciri yakalandı ve tutuklandı.

Antalya’da geniş çaplı operasyon

Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda 11 kg skunk, 92,5 kg eroin ve 36 kg esrar ele geçirildi. Operasyon sonucunda 18 uyuşturucu taciri yakalandı, bunlardan 8’i tutuklandı, 10’u hakkında adli kontrol kararı verildi.

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda 22,5 kg esrar ve 5 bin 726 adet kök kenevir ele geçirildi. Operasyonda 1 uyuşturucu taciri yakalandı ve tutuklandı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda 4 kg likit esrar ele geçirildi. Operasyon sonucunda 3 uyuşturucu taciri yakalandı ve tutuklandı. Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda 795 bin adet kök kenevir ve kök skunk ele geçirildi. Bir uyuşturucu tacirinin adli işlemleri sürüyor.

 Ağrı’da metamfetamin operasyonu

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ve Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda 10 kg metamfetamin ve 13 bin 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda 2 uyuşturucu taciri yakalandı ve tutuklandı.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan arazi operasyonunda 200 kg toz esrar ele geçirildi. Erzurum İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde ve uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon sonucunda 11 sokak satıcısı yakalandı, 5’i tutuklandı, 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyon sonucunda 38 sokak satıcısı yakalandı, 4’ü tutuklandı, 6’sı hakkında adli kontrol kararı verildi. Ankara İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda 2 kg skunk ve muhtelif miktarda kök skunk ele geçirildi. Operasyon sonucunda 2 uyuşturucu taciri yakalandı ve tutuklandı. Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan arazi operasyonunda 35,5 kg metamfetamin ele geçirildi. Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda 4 kg bonzai ve muhtelif miktarda uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 uyuşturucu taciri yakalandı ve tutuklandı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda muhtelif miktarda metamfetamin, kubar esrar ve eroin ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 uyuşturucu taciri yakalandı, adli işlemleri sürüyor.

Zehir tacirlerine geçit yok; 911 kilogram uyuşturucu ele geçirildi