Bilecik’in tescilli yöresel ürünlerinin artırılması amaçlanıyor

Bilecik'in 100'ü aşkın yöresel ürününden 7'si tescillendi, diğer 35 ürünün daha tescillenerek ekonomik değerinin artırılması hedefleniyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in tescilli yöresel ürünlerinin artırılması amaçlanıyor

Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Ege bölgelerinin kesişiminde yer alan Bilecik tarımsal üretimiyle ön plana çıkıyor. Kentin Çukurören biberi, ayva lokumu, mercimek mantısı, şerbetçiotu, gibi yöresel ürünleri tescillenirken cennet hurması, Pazaryeri bozası ile Bilecik mermeri gibi ürünleri için de tescilleme çalışmaları devam ediyor.

“Bilecik her anlamda büyüyor”

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ergün, ilin her geçen gün yükselen bir değer olduğunu belirterek “Taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek olan diriliş, kuruluş ve kurtuluş kenti Bilecik her anlamda büyüyor. Sanayi bölgelerimizde aralıksız üretim sürüyor. Tarihi ve turizmi zaten biliniyor. Ülkedeki mermer, maden, altın ve bakır üretiminde önemli bir değeriz. Bilecik, yeraltı kaynaklarıyla zengin. Onlarca ürünümüz, bereketli topraklarımız var. Coğrafi işaret alan ürünlerimiz her geçen gün artıyor ve değer buluyor. Büyümeye ve ülke ekonomisine katkı vermeye devam ediyoruz” dedi.

Tescillenecek 35 ürün sırada

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü öğretim görevlisi Mesut Kaplan, Bilecik’in tescillenecek 35 ürünün sırada olduğunu belirterek kentte yetiştirilen ürünlerin hem tescili hem de ekonomik değerini artırmak için çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

 

Bilecik’in tescilli yöresel ürünlerinin artırılması amaçlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir