Bilecik’in tescilli yöresel ürünlerinin artırılması amaçlanıyor
Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Ege bölgelerinin kesişiminde yer alan Bilecik tarımsal üretimiyle ön plana çıkıyor. Kentin Çukurören biberi, ayva lokumu, mercimek mantısı, şerbetçiotu, gibi yöresel ürünleri tescillenirken cennet hurması, Pazaryeri bozası ile Bilecik mermeri gibi ürünleri için de tescilleme çalışmaları devam ediyor.
“Bilecik her anlamda büyüyor”
Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ergün, ilin her geçen gün yükselen bir değer olduğunu belirterek “Taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek olan diriliş, kuruluş ve kurtuluş kenti Bilecik her anlamda büyüyor. Sanayi bölgelerimizde aralıksız üretim sürüyor. Tarihi ve turizmi zaten biliniyor. Ülkedeki mermer, maden, altın ve bakır üretiminde önemli bir değeriz. Bilecik, yeraltı kaynaklarıyla zengin. Onlarca ürünümüz, bereketli topraklarımız var. Coğrafi işaret alan ürünlerimiz her geçen gün artıyor ve değer buluyor. Büyümeye ve ülke ekonomisine katkı vermeye devam ediyoruz” dedi.
Tescillenecek 35 ürün sırada
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü öğretim görevlisi Mesut Kaplan, Bilecik’in tescillenecek 35 ürünün sırada olduğunu belirterek kentte yetiştirilen ürünlerin hem tescili hem de ekonomik değerini artırmak için çalışmalar yapıldığını dile getirdi.