BARÜ’ye 4 yeni program

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) 4 programın açılmasına ve 4 programa ise öğrenci alınmasına yönelik yapılan başvuru kabul edildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BARÜ’ye 4 yeni program

BARÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde “Halk Sağlığı Hemşireliği” ile “Uluslararası Ticaret ve Lojistik” yüksek lisans programları, Fen Fakültesinde “Kimya Bölümü” ve Bartın Meslek Yüksekokulunda ise “Mahkeme Büro Hizmetleri Programı” açıldı.

Yeni programlar için bu yıl öğrenci alınacak

Ayrıca BARÜ tarafından 2024-2025 Akademik Yılında 4 programa öğrenci alınmasına ilişkin YÖK’e yapılan diğer başvuru da kabul edildi. Bu çerçevede yeni eğitim-öğretim döneminde Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde “İnşaat Mühendisliği” Bölümüne 20 öğrenci, Eğitim Fakültesinde “Okul Öncesi Öğretmenliği” ile “Özel Eğitim Öğretmenliği” bölümlerine 30’ar öğrenci ve Ulus Meslek Yüksekokulunda ise “Giyim Üretim Teknolojisi Programı”na 30 öğrenci kontenjanı verildi.

BARÜ yeni programlarıyla dünyada ve Türkiye’de üst sıralarda

YÖK tarafından “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” alanında ihtisaslaşan BARÜ, yeni açılan ve öğrenci alacak programlardaki yetkinlikleriyle de öne çıkıyor. Örneğin; Dünyanın en bilinen yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) 2024 Alan Bazlı Sıralamada BARÜ, “Eğitim” alanında dünyada ilk 500, “Mühendislik” alanında ise ilk 800’de yer aldı. Aynı sıralamada BARÜ, Türkiye’de “Eğitim” alanında ilk 5, Mühendislik alanında ise ilk 10’da gösterildi.

TÜBİTAK’ın üniversitelerin teknoloji alt alanları bazında araştırma performanslarının karşılaştırmalı olarak değerlendirilebilmesini sağlayan “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” çalışmasına göre ise BARÜ, kalite göstergelerinde “İnşaat-Mimarlık” kategorisinde Türkiye’de birinci, “İnşaat Mühendisliği” ve “Eğitim” alanlarında ise ilk beşte sıralandı.

Kaliteli eğitim, donanımlı ders ortamları, uygulama, istihdam

BARÜ, güçlü akademik insan kaynağıyla öne çıkan programlarında; kaliteli eğitim-öğretim ortamı, laboratuvarlar, atölyeler, uygulamalı eğitim ve disiplinler arası çalışma imkânları sunuyor. Bu kapsamda İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri ileri düzey testlere imkan tanıyan çalışma ortamlarına katılabilecek. Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Türkiye’nin en kapsamlı “Engelsiz Yaşam Alanları”ndan birine sahip BARÜ’de uygulama süreçlerine dâhil olabilecek. 21. yüzyıl becerileri üzerine temellendirilmiş kalite ve sürdürülebilirlik ekseninde ilerleyecek süreçlerde Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ise ikili protokollerle kendilerine sağlanan imkânların yanında kariyer ve hayat becerilerini geliştirecek birçok alanda roller alabilecek. Bu bölüm öğrencileri aynı zamanda Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki faaliyetlere katılarak gelişimlerine katkı sunabilecek. Ayrıca İş Yeri Eğitim Modeli ile yakaladığı başarılar ve sağladığı istihdam imkanlarıyla öne çıkan Ulus Meslek Yüksekokulunda da Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencileri tam donanımlı atölyelerde alanında yetkin akademik insan kaynağı ile yarınlara hazırlanacak.

“Daha güçlü nesiller, daha güçlü Türkiye”

Bölgesel dinamikler ve ülkemizin kalkınma stratejileriyle uyumlu bir şekilde hareket ettiklerini kaydeden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Üniversite olarak yetkinliklerimizle birlikte ülkemizin gelişim stratejilerini göz önünde bulundurarak adımlar atıyoruz. Çalışma süreçlerimizin merkezine aldığımız bu anlayışla kalite ve sürdürülebilirlik temelinde gelişimimizi sürdürüyoruz. Böylece ‘BARÜ ailesi’ her geçen yıl ülkemizin geleceğine değer katarak büyümeye devam ediyor. Bu düşüncelerle her zaman yanımızda olarak yarınların güçlü Türkiye’sinin inşasında bizlere destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile birlikte YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

BARÜ’ye 4 yeni program

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir