Burhaniye’nin Mutfaklarında Gaziantep Rüzgarı Esiyor
Burhaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen aşçılık kursuna katılan Burhaniyeli kadınlar, Gaziantep mutfağına ilişkin lezzetleri öğreniyor.
Kursun eğitmenliğini Zehra Ergül üstlenirken, 3 ay sürecek olan kursun haftada Salı ve Perşembe günleri gerçekleşeceği belirtiliyor.
Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, çeşitli alanlarda yüzlerce kurs açarken, aşçılık kursu da büyük ilgi görüyor. Haftanın belirli günlerinde toplanan kadınlar, Gaziantep mutfağına ait yemekleri öğreniyorlar. Kurs, yöresel çorbalar, tencere yemekleri, tepsi yemekleri, kebap çeşitleri, meze ve salatalar ile yöresel tatlıları içeriyor. Eğitmen Zehra Ergül, kursiyerlerin kurs sonunda iyi birer aşçı olacaklarını ifade ediyor.
Bu kurs, kadınların hem yeni beceriler kazanmalarına hem de Gaziantep mutfağının zengin lezzetlerini keşfetmelerine olanak sağlıyor.
Haber: Bülten
Burhaniye’de Çini İşlemeciliğine Büyük İlgi