KÜ’de Bilim-Sanat Seminerlerinin İkincisi Düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KÜ'de Bilim-Sanat Seminerlerinin İkincisi DüzenlendiKırıkkale Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Bilim-Sanat Seminerlerinin ikincisi Üniversite Merkezi Dersliklerde yapıldı. İlki, mayıs ayında düzenleneni Bilim-Sanat Seminerine TÜBİTAK’tan Kübra Bal Çetinkaya ve Betül Gürlük konuk oldu. Yoğun katılımın olduğu seminere öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.
GEREKTİĞİ KONULARINDA BİLGİLER VERDİ
Seminer, Öğretim Görevlisi Özgür Etişken’in açılış konuşması ile başladı. Ardından Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Tuğgehan İrem Koduman’ın müzik dinletisi ile devam etti. Müzik dinletisinin ardından konukların konuşmalarına geçildi.Kübra Bal Çetinkaya, ‘Dijital Popüler Bilim Yayıncılığında Yeni Bir Soluk: TÜBİTAK Bilim Genç” konulu sunumunu dinleyenler ile paylaştı. Sunumda; Bilim iletişimi, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığının bilim iletişimini destekleyici çalışmaları, TÜBİTAK popüler bilim yayıncılığı, Dijital Yayınlar Genel Yayın Yönetmenliğinin Amaçları, TÜBİTAK’ın dijital ortamdaki ücretsiz popüler bilim dergisi olan “TÜBİTAK Bilim Genç” hakkında ve Popüler bilim yazısı yazarken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında bilgiler verdi.
CEVAPLANDIRILMASI İLE SON BULDU
Betül Gürlük ise ‘Bilim ve Toplum Destek Programları Tanıtım’ konulu sunumunda ilk olarak Programlar Müdürlüğünü anlatarak, “Programlar Müdürlüğünün amacı bilginin toplum ile buluşturulması ve yaygınlaştırılması, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasıdır” dedi. Sunumda TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı, TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı, TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları gibi programların amaçlarını ve içeriklerini dinleyenler ile paylaştı.Seminer, dinleyenlerin sorularının cevaplandırılması ile son buldu. (kalehaber.net)

KÜ’de Bilim-Sanat Seminerlerinin İkincisi Düzenlendi