İzmir Güzelyalı Hatay Lions Derneği görme engelli çocuklara ışık oluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Güzelyalı Hatay Lions Derneği görme engelli çocuklara ışık oluyorİzmir Güzelyalı Hatay Lions Derneği’nin görme engelli çocuklara ışık olmak amacıyla başlattığı kampanyada, 5 çocuk teleskopik gözlüğe kavuştu, teşhis konulan 1 çocuğun ise kornea ameliyatının yapılması kararlaştırıldı
İzmir’de Çiğli Belediyesi ile Lions Uluslararası 118R Yönetim Çevresi Federasyonuna bağlı kulüplerin katılımı ile Goalball turnuvası düzenlendi. Çiğli Atatürk Spor Salonunda yapılan turnuvada görme engelli çocuklar, Dünya Göz Hastanesi tarafından muayeneden geçirildi. Bu muayeneler sonucunda 6 çocuğa teleskopik gözlük ve bir çocuğa ise kornea nakli teşhisi konuldu. Lions Derneği, 5 çocuğu teleskopik gözlüğünü kavuştururken, 1 çocuğun ise teleskopik gözlüğünün temini için çalışma başlattı. Teşhis konulan 1 çocuğun ise kornea ameliyatının yapılması kararlaştırıldı.  
 
Bu amaçla Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nin (EFSA) bağışladığı karma fotoğraflar Mavi Bahçe AVM’de sergilenecek. 22 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 15.00’da açılacak olan sergi 30 Nisan 2023 tarihine kadar açık kalacak. Serginin fotoğraf bağışçıları arasında şu isimler yer alıyor;
 
“Dr. Ahmet İmançer, Aslı Teker, Ayfer Sönmezgök, Aygün Oral, Bahriye Arbil, Sümer Banu Tansel, Berna Çankaya, Tüzün Deniz Seyran, Erkan Çamlılar, Halil Sayar, Hüseyin Obruklu, Işık Tansel, Kemal Okul, Mehmet Mete, Mutlu Oya Arbil, Rıza Algın, Süha Sümer, Süleyman Özbaş, Turgut Zeybek ve Yılmaz Kalpalp”
 
İzmir Güzelyalı Hatay Lion Derneği Dönem Başkanı Lion Halil Sayar görme engelli çocuklar için destek olanlara teşekkür etti.

İzmir Güzelyalı Hatay Lions Derneği görme engelli çocuklara ışık oluyor