EN YENİLİKÇİ ÜLKE: İSVİÇRE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EN YENİLİKÇİ ÜLKE: İSVİÇREEN YENİLİKÇİ ÜLKE: İSVİÇRE
Birleşmiş Milletler (BM) dünya sıralamasında, İsviçre’nin hala en yenilikçi ülkesi olduğunu duyurdu.

CENEVRE – Birleşmiş Milletler (BM) , Dünya Fikir Mülkiyet Örgütü, özellikle patentlerinin ve ileri teknoloji sayesinde İsviçre ilk sırada yer almaya devam ediyor. İsviçre dünyadaki en yenilikçi ülke olmaya devam ederken İsveç’i geride bırakan ABD’nin önünde yer aldı bu arada Çin ilk 10 a girdi.

Dünya Fikir Mülkiyet örgütü (WIPO) Perşembe günü Cenevre’de yaptığı açıklamada, gerilimlerin yeniliği etkilediğini söyledi. 130’dan fazla ülkede onlarca göstergeyi bir araya getiren bu kurumun dünya endeksinde İsviçre art arda 12 yıldır birinci sırada yer alıyor. Patent aileleri yüksek teknoloji, üretim ve ihracatın karmakarışıklığı gibi konularda öncelik etmektedir.

Bir WIPO yetkilisine göre “ güçlü araştırma, özel sektör tarafından ekonomik piyasalarda hızlı bir şekilde inovasyon ve uygulamaları finanse etme yeteneğinin birleşimi bu durumu“ açıklıyor. Federal Fikir Mülkiyet Enstitüsü İsviçre’nin bu yeni başarısını açıklarken; “Ham madde kıtlığı ve küçük bir iç Pazar göz önünde alındığında, İsviçre’de “KOBİ “ ler daha yenilikçi olmalıdır” dedi.

İlk üçe ek olarak, İngiltere, Hollanda’nın önünde dördüncü sırada bulundu. WIPO genel müdürü Daren Tang , önümüzdeki 5 ila 10 yıl için de en yenilikçi 20 ülkenin bileşiminin daha çeşitli olmasının gerektiğini, söyledi. (ÖMÜR ÇELİK)

EN YENİLİKÇİ ÜLKE: İSVİÇRE