10 milyon doz aşı çöpe gidecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10 milyon doz aşı çöpe gidecekİsviçre’de depolanan 10 milyon adet covid-19 aşı dozunun son kullanma tarihi 21 Eylül’de sona ermesi nedeniyle imha edilecek.

BERN – Federal Sağlık Dairesi (BAG) tarafından yapılan açıklamada; “Elimizdeki dozların son kullanma tarihi olan çarşamba günü sona ermesi nedeniyle ve başka seçeneği olmadığı gerekçesiyle 10 milyon doz Moderna aşısının imha edilecek” denildi.

Konfederasyon tarafından bir haber ajansına yapılan açıklamada, tamamı Moderna üreticisi tarafından yapılan 10,3 milyon dozun 2,5 milyonunun şu anda İsviçre ordusunun lojistik üssünde, 7,8 milyonunun ise Belçika’daki harici bir depolama deposunda olduğunu doğruladı. Haber ilk olarak İsviçre haber dergisi Beobachter tarafından duyuruldu.

BAG imha edilen aşıların bedelinin ise 280 milyon İsviçre Frangı olduğunu açıkladı. Federal Hükümet, corona salgınıyla mücadele etmek için çeşitli üreticilerden aşı dozları almıştı. Hükümet bu aşı dozlarını satın alma nedenini, “İsviçre nüfusuna yeterli miktarda aşı sağlamak“ olarak açıklamıştı. (ÖMÜR ÇELİK)

10 milyon doz aşı çöpe gidecek