Aydınlı muhtarlar Şehir Hastanesi’ni gezdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydınlı muhtarlar Şehir Hastanesi'ni gezdiAK Parti Aydın İl Teşkilatı, milletvekili adayları ve Aydın’ın mahalle muhtarları ile birlikte yapımı süren Aydın Şehir Hastanesi’nde inceleme gerçekleştirdi. AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten; “Şehir Hastane’miz bölgenin tüm sağlık hizmetlerini karşılayacak büyüklükte olacak” dedi.
 
Şehir Hastanesi’ndeki inceleme, AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 28. Dönem milletvekili adayları, AK Parti İlçe Başkanları, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul ve Aydın’ın 17 ilçesinden gelen mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleşti. Şehir Hastanesi’ne gelen muhtarlar burada incelemelerde bulunarak yetkililere merak ettikleri soruları iletti.
 
“EN DİKKAT ETTİĞİMİZ ŞEYLERDEN BİRİ DEPREME DAYANIKLI OLMASI“
 
Şehir Hastanesi hakkında bilgiler veren ve doğal afetlerin verdiği yıkımlara karşı önlem aldıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Şenkul; “270 bin metrekare bir alana kurulu, günde 20 bin hasta ağırlayacak kapasitede, tam donanımlı Şehir Hastane’mizin yapımı sürüyor. Görüntüleme hizmetleri konusunda hastanemizin bir sıkıntısı olmayacak, 270 bin metrekare bir alandan bahsediyoruz. Her şey planlanmış durumda hiçbir sorunumuz olmayacak, Yapımının sonuna doğru tüm verileri sizlerle paylaşacağız. En dikkat ettiğimiz şeylerden biri depreme dayanıklı olmasıydı. Depreme dayanıklı hastanemiz yakında Aydın’ın hizmetinde olacak“ dedi.
 
“ŞEHİR HASTANEMİZİN AYDIN’A ÇOK CİDDİ HİZMETLERİ OLACAK“
 
Şehir Hastanesi’nin sadece Aydın için değil, Ege Bölgesi’ne de çok büyük faydaları olacağını vurgulayan İl Başkanı Ökten; “İnşaatımızın bitmesi ve Şehir Hastanemizin sizlerin hizmetine girmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Aydın’ın çok ciddi hizmetleri olacak, bölgeye çok ciddi hizmetleri olacak. Hastanemiz Bölgenin tüm ihtiyacını karşılayacak büyüklüktedir“ diye konuştu.
 
“BEŞ YILDIZLI OTEL KONFORUNDA OLACAK“
 
Ardından Şehir Hastanesi binası incelenerek muhtarlara bilgiler verildi. AK Parti 27. Dönem Milletvekili Mustafa Savaş, hastanenin fiziki alt yapısının çok güçlü olacağını şu sözlerle belirtti:
 
“Hastane genelindeki her oda 25 metrekare, tek kişilik hasta odaları ise 30 metrekaredir. Aydın’da mevcut poliklinik sayısı 221 idi. Şehir Hastanemiz bittiğinde 365 adet var odamız olacak. Her katta hasta bekleme refakatçi odamız var. Bin 400 yatak kapasiteli, modern ve beş yıldızlı otel konforunda olacak.“
 
“HASTANENİN ALT YAPISINI DA YOLUNU DA DEVLETİMİZ YAPACAK“
 
Şehir Hastanesi’nin ulaşımıyla alakalı bilgiler veren Savaş, hastane yolunun yapımını üstlenmesi gereken Büyükşehir Belediyesi’ni ikna edemediklerini söyleyerek; “Hastanenin yolu ile alakalı ulaşım noktasında bu konudan sorumlu Büyükşehir Belediyesi’dir. Ama Büyükşehir Belediyesi bunu yapmadığı için Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ilgili makamlarımız devreye girdi. Yolunu da, alt yapısını da, içme suyunu da, kanalizasyonunu da devletimiz yapacak. Devletimiz güçlüdür, devletimiz vatandaşımızın her zaman yanındadır. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla gereği yapılıyor, aynı anda hastane hizmetimizi de yolumuzu da aynı anda açacağız. Büyükşehir Belediyesi devletimizden bin 700 dönüm arazi istedi. Bize dedik ki bin 700 dönüm çok fazla. Aydın’ın toprakları çok verimli, birinci sınıf tarım arazisi, size bin dönüm arazi yeter dedik. Bin dönüm arazi, altyapı üst ve tüm hizmetler için gayet yeterliydi. Fakat biz bunun için Büyükşehir Belediyesi’ni ikna edemedik. Yapmadılar, yapmak istemediler. İsteselerdi de bunu yapacak ne bütçesi, ne ekibi ne de projeyi düzenleyecek bir ekibi vardı. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla devletimiz devreye girdi“ dedi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Aydınlı muhtarlar Şehir Hastanesi’ni gezdi