İnce yurtdışında oy kullanacaklara seslendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnce yurtdışında oy kullanacaklara seslendiBirlik Haber Ajansı, (BHA)- Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, yurtdışında oy kullanacak vatandaşlara seslendiği videoda “Yurtdışında ciddi ayrımcılığa uğruyorsunuz. Türkiye’nin evlatları dünyanın hiçbir yerinde ayrımcılığa uğramayacak. 60 yıldır ülkenize hizmet ediyor, Türkiye elçisi gibi çalışıyorsunuz. Ne yurtdışında yabancı ne de Türkiye’de Almancı olacaksınız” sözlerini kullandı.
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, yurtdışında oy kullanacak vatandaşlara seslendi.
İnce paylaştığı videoda, “14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimler için 27 Nisan tarihinden itibaren sandık başında olacaksınız. Yaşadığınız zorlukların hepsinden haberdarım. 5’inci nesil vatandaşlarımızın yurtdışındaki sorunları artarak devam etmektedir. Sizler AK Parti döneminde kabul edilemez hak kaybına uğradınız. Sizin tek sorununuz, pasaport harcı, telefon açtırma, yurtdışından araba getirmek, askerlik harcı değil. Bunları da biliyorum” dedi.
“60 yıldır ülkenize hizmet ediyorsunuz”
İnce, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
Yurtdışında ciddi ayrımcılığa uğruyorsunuz. Türkiye’nin evlatları dünyanın hiçbir yerinde ayrımcılığa uğramayacak. Büyük devletin saygın yurttaşları olarak muamele göreceksiniz. Yaşadığınız ülkelerin yetkilileri ile sıkı temaslar kurarak haklarınızı teminat altına alacağız. Seçme- seçilme hakkınız, çifte vatandaş hakkınız, emeklilik ve sosyal güvenlik haklarınız, ev ve iş bulma gibi eşitlik haklarınız için mücadele edeceğiz. Sizi birbirinize düşman eden siyasetten kurtaracağız. Avrupa’daki kurumlarımızı siyasetten arındıracağız. Hakkınız olanı size vermek istiyorum.60 yıldır ülkenize hizmet ediyor, Türkiye elçisi gibi çalışıyorsunuz. Ne yurtdışında yabancı ne de Türkiye’de Almancı olacaksınız.

İnce yurtdışında oy kullanacaklara seslendi