Kılıçdaroğlu: Katillerle iş tutanlar bizi suçlayamaz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kılıçdaroğlu: Katillerle iş tutanlar bizi suçlayamazBüşra İrem ÇAM/Ankara, (BHA)- CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Çatalca’da vatandaşlarla bir araya geldi.
Çatalca Halk Buluşması’nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ekrem İmamoğlu, “Bu şehrin tarımla ilişki kurabileceği her sahasına özenle baktık. Kesinlikle Çatalca, Silivri, Şile, Pendik, Sarıyer, Arnavutköy’ün bir bölümünde 600’ün biraz üzerinde insanımız çiftçilik yaparken artık 8 binin üzerinde vatandaşımız arazilerinde üretmeye başladı. Biz 8 bin 200’ün üzerinde çiftçimize tohum, fide, buğday tohumu, büyükbaş hayvan yemi, mazot gibi birçok destek veriyoruz. Bu şehirde tarım mı olur? Diyenlere bence önemli bir ders veriyoruz. İstanbul’da yaptığımız bu uygulama Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu önderliğinde yeni hükümetimizde Türkiye’nin tamamına saplayacağımız tarımsal desteğin bir örneği. Biliyoruz ki kırsalını, tarımını desteklemeyen hiçbir toplum huzurlu olamaz. Öyle bir toplumda kıymanın kilosunu 300 liraya bile alamazsınız. Bunun için desteklememiz gerekir” sözlerini kullandı.
“86 milyonun iktidarı olacağız”
İmamoğlu, “İktidar olacağız ama bu iktidar milletin iktidarı. Bu iktidar, 86 milyon insanımızın iktidarı olacak. Bugünün iktidarı net bir şekilde ya bendensin ya da bertaraf ol diyor. Milleti ortadan bölüyor. Bakınız 4 yıldır, bizimle iş birliği yapmayan bir hükümetle karşı karşıyayız. Çatalca Belediye Başkanı başka bir partiden. Ben buraya geldiğimde ona söylerim. Beraber gezelim derim. Siyaset, sandıkta biter ama onların hayatı partizanlık. Şimdi birleşme zamanı. Birliğin gücünü halkımıza gösterme zamanı. 13’üncü Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı için tarihi bir mücadele gerçekleştirdi ve 6 partiyi bir araya getirdi. Biz Türkiye’nin hangi belediyesi olursa olsun, memleketimizin kaynaklarını herkese eşit bir şekilde paylaşarak süreci yönetecek ahlaka sahibiz. Biz partizanlığı belediyelerden söküp atacağız dedik, attık. Millet İttifakı’nın en büyük projesi, bu topraklara hak hukuk, adalet getirmek olacak” şeklinde konuştu.
“Ya demokrasi ya diktatörlük”
Ardından Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz, size mutlu ve huzurlu bir yaşam vadediyorum. Gerginliklerden arınmış bir Türkiye vadediyorum. Çatalca’ya yapılan yardımları tüm Türkiye’ye yapacağız. Beslenme çantası uygulamasına son vereceğiz. Hiçbir anne beslenme çantasına ne koyalım diye düşünmeyecek. 20 yıldır yapamadılar. Allah nasip ederse ilk dönemimizde yapacağız. İktidar için çalışacağız. Hep beraber çalışacak ve birlikte mücadele edeceğiz. Ya demokrasi ya diktatörlük mücadelesini vereceğiz” sözlerini kullandı.
“5’li çeteden alıp çiftçiye esnafa vereceğiz”
Kılıçdaroğlu esnafın pandemi döneminde aldığı kredilerin faizlerinin silineceğini belirterek, “Çiftçilerin aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Huzur içinde kazanmalarını ve hizmet vermelerini sağlayacağız. 5’li Çete kazanmayacak, esnaf ve çiftçi kazanacak. 5’li Çetelerden bu paraları adalet içerisinde söke söke alacağım. Kul hakkı yiyenleri asla ve asla affetmeyeceğim. Biz demokrasi için 6 lider beraberiz. Partizanlık yapmayacağız. Kişinin kimliğine, inancına bakmayacağım. Ben o evde huzur var mı, herkesin karnı doyuyor mu buna bakacağım. Saraylarda oturmayacağız. Çankaya Köşkü’ne gideceğiz. Onlar para meraklısı, bizde öyle bir merak yok. Biz mütevazı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Geçmiş seçimlerde başka partilere oy veren vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “22 yıldır ülkeyi yönetemeyenler bugün ne hale getirdiler. Herkese el avuç açar duruma geldik. Suriye’de 34 askerimiz şehit oldu. Beyefendi Putin’in kapısına koşa koşa geçti. Putin, saatlerce bekletti. Böyle bir tablo olmayacak. Oysa, şehit olan bizim askerimiz. Onların bizden özür dilemesi gerekiyordu. Dünya lideriyim diyor. Kapıda bekledin mi, kronometre açıldı mı? Geç onları…” ifadelerine yer verdi.
Bütün sandıkların önlemlerinin alındığını belirten Kılıçdaroğlu, ardından şu sözlerle kadınlara seslendi:
Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç ettirmeyeceğim. Aile Desteğini yürürlüğe koyacağız. Herkesin sorunuyla ilgileneceğiz. Bizi suçluyorlar. Gaffur Okkan’ın katilleriyle iş tutanlar bizi suçlayamaz. Bizim CHP olacak 2 çizgimiz var; biri vatan, diğeri bayrak. Katillerle, teröristlerle iş tutanlar bizi suçlayamaz. Biz Kuvayı Milliyeciyiz. Evlatlarımız yurtdışına gitmek istiyor. O evlatlarımıza öyle bir gelecek sunacağız ki gidenler de buraya geri gelecek. Burada üretecekler.

Kılıçdaroğlu: Katillerle iş tutanlar bizi suçlayamaz