BÜYÜK TOKAT İDEALİ İÇİN!..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BÜYÜK TOKAT İDEALİ İÇİN!..Kemal ÖZDİLEK yazdı.
 
Hüseyin KÖMÜR – TOKAT – Birlik Haber Ajansı (BHA)
 
Vatanına, milletine hayırlı bir evlat olmak daha ilkokuldan başlayarak okullarımızda bir görev ve sorumluluk olarak hepimize öğretilmiştir. Büyüyünce ne olacaksın sorusunun en güzel cevabı “Vatanıma, milletime hayırlı bir evlat olacağım” cevabıdır. Hangi göreve gelinirse gelinsin, hangi işte çalışılırsa çalışılsın, her Türk evladı ailesinin nafakasını kazandığı işi yaparken vatanına milletine faydası olacak işler yapmak şuurunda olmayı benimser. Tarih boyunca garibe, mazluma, yolda kalmışa kol kanat gerer. Memleketinin en küçük bir adım bile olsa ileri gitmesi için fedakârlıklar yapar.
 
Tokat böylesine değerli yüzlerce kadın ve erkek yiğit insanı bağrından çıkarmıştır. Bu şuur Tokat’ın Anadolu’nun mayası bir şehir olmasının bir göstergesidir. Mayası Anadolu ile yoğrulmuş yiğit insanların diyarı Tokat, hem vatan savunmasında 15’liler ile hem büyük bir felaket olarak karşımıza çıkan depremde de onların evlatları olarak görevini en güzel şekilde yapmıştır.
 
Bugünlerde bir taraftan depremin açtığı yaralar sarılmaya çalışılırken diğer taraftan Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına giriyoruz. Önümüzde tarihin en önemli seçimlerinden bir tanesi yer alıyor. Önceliği vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olmak şuurunu yaşayan önce Tokat diyen, Tokat’ın tarihi, turizmi ve sanayisi diyen, önce Tokat’ın insanı diyen ve yaptığı işlerle vatanına milletine hayırlı bir evlat olma gayesini her icraatında ortaya koyan bir ismin halk tabanında öne çıktığını görüyoruz. Onun ismi konusunda Tokatlıların kahır ekseriyeti ikiye ayrılmış durumda. Bir grup belediye başkanlığına devam etsin daha Tokat’ta yapacak işleri var derken, diğer grup da Ankara’ya gitsin ve Tokat’ın geneline hayırlı hizmetler yapsın diyor. İki tarafın da ortak görüşü nerede olursa olsun çalışkanlığı, fedakarlığı, bilgeliği ve nezaketiyle bulunduğu noktada vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olarak çalışacağıdır.
 
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’ndan bahsediyoruz.
 
Üzüntüde de sevinçte de Tokat’ın, ülkesinin haliyle hemhal olan bir siyasi figür olarak hemen yanı başımızda duruyor. Kelkit Vadisi’nden Kazovası’na Tokat’ın insanına faydası olacak makro büyüklükteki projelerin hayata geçmesi için, Tokat’ın daha fazla Ankara’dan fayda görmesi için bir adım ileri çıkması Tokat’ın hayatında da güzel sonuçlar doğuracaktır. Tokat’ın Tokat’tan daha büyük bir şehir olması için bütüncül bir bakışla bütün ilçelerinin gelişerek güçlenmesi Tokat’ın merkezine de güç katacaktır. Biz Eyüp Eroğlu’nun “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” düsturuyla hareket edeceğine, Tokat’ın bütünüyle daha gelişmiş ve güçlü bir şehir olması için her ilçenin gücünü birleştirerek hepimizin hayalini kurduğu ‘Büyük Tokat’ idealini daha ileri noktalara taşıyacağına inanıyoruz. Siyasi hayatı içerisinde Ak Parti Tokat İl Başkanlığı ile başlayan belediye başkanlığı ile devam eden süreçte parti içi çatışmalar yerine hep birlik içerisinde hareket etmeye gayret gösterdi. Takım ruhunu önemsemesi, partisi içerisindeki önemli figürlerle çatışmak, dirsek göstermek yerine bütün dava arkadaşlarına omuz vermesi de onun Ak Parti Tokat Teşkilatının en önemli isimlerinden biri olmasını sağladı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen Tokatlıların Erdoğan’a duydukları sevginin izdüşümlerinin Eroğlu’nun da üzerinde olduğunu görüyoruz. Tokatlılar aynı zamanda Eroğlu’nu Tokat’ta Erdoğan’ı güzel bir şekilde temsil ettiği için de seviyorlar.
 
Başkan Eroğlu bugüne kadar çizdiği görüntü ile hem Ankara’nın hem de Tokat’ın birbirine daha yakın şehirler olması için öne çıkan isimlerden biri.
 
Önümüzdeki günler içerisinde partilerin milletvekili aday adayları daha fazla ortaya çıkmaya başlayacak. Tokat’ta hangi partinin kaç milletvekili ile mecliste yer alacağı konusunda tahminler ortaya atılıyor. Bunun cevabı seçime daha fazla yaklaşıldıkça daha fazla ortaya çıkacaktır. Kamuoyu araştırmaları önümüzdeki seçimlerin sonuçları konusunda seçim sathına girildiği bu günlerde birbirinden farklı sonuçlar ortaya koyuyor. Bu farklı sonuçlar bu haliyle puslu bir görüntü sunuyor. Fakat Tokat özelinde Eyüp Eroğlu’nun milletvekili adayı olarak seçimlere girmesinin halk nezdinde güçlü karşılığı olması sebebiyle partisine güç katacağı hem kamuoyu araştırma sonuçlarında hem de sokağın nabzında açıkça ortaya konuluyor.
İkinci yüzyılın ilk seçimine iki ay var. Seçimin ve seçim sürecinin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

BÜYÜK TOKAT İDEALİ İÇİN!..