İl Müdürü Tuncer aday adaylığını ilan etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Müdürü Tuncer aday adaylığını ilan ettiAydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, mevcut görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Tuncer, Aydınlı anne ve Türkiye’ye mal olmuş Urfalı bir babanın evladı olarak Aydın’a hizmet etmek isteğini ifade etti.
 
Mehmet Aydın – AYDIN – Birlik Haber Ajansı (BHA)
 
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdülüğü görevinden istifa eden Umut Tuncer, Efeler Kızılcaköy Mahallesi’nde hizmet veren Keyif Bahçesi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Tuncer, AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı olmak için görevinden istifa ettiğini duyurdu.
 
“FAKAT BİZ REKORLARI İKİYE KATLADIK, DÜNYADA EN İYİ YÖNETEN İL OLMAYI BAŞARDIK”
 
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aslı İcil Tuncer ile birlikte düzenledikleri toplantıda Aydın’da yaptığı hizmetlerden söz ederek açıklamasına başlayan Umut Tuncer, “Memleketim Aydın’ın Kültür ve Turizm koordinasyonluğunda çok büyük başarılara imza attık. Bu zorlu yolculukta asla yalnız yürümedim. 3 yılda yüzlerce haber ile Aydın İl Kültür ve Turizmine hem Türkiye’ye hem de Dünya’ya çok güçlü bir şekilde tanıttık. Kültür alanında göreve başladığında 11 olan arkeolojik çalışma sayısının bugün geldiğimiz noktada 19’a çıkardık. Hem Türkiye’de hem de dünyada en çok arkeoloji çalışmasının yapıldığı il olmayı başardık. Diğer taraftan çok sayıda restorasyon programını tamamladık ve başlattık. Yeni kütüphane açılışları ile kültür kalkınmamıza önemli kavşak noktalarına geride bıraktık. Bir Yörük evladı olarak sorumlu olarak Yörük kültürünün Aydın özdeşleşmesi için Aydın tarihinde ilk defa Yörük tarihlerini bir araya gelmesiyle Aydın Büyük Yörük Toy’unu gerçekleştirdik. Kent Meydanı’nda, antik kentlerde ve köylerimizde çok sayıda konser programı, açık hava sinema gösterileri, oyunları ve tiyatro etkinlikleri gerçekleştirdik. Karacasu ilçemizde nesilden nesle aktarılan çömlekçilik ustalarımıza bakanlığımızın sanatçıları olarak belgelendirdik. Turizm alanında ise 2019 yılında Türkiye 52,5 milyon turist ağırlığıyla tarihi rekorunu kırmıştı. Dünyada başka hiçbir turizm şehri pandemi döneminden sonra rekorlarına ulaşamadı. Fakat biz rekorları ikiye katlayarak pandemi turizmini ve sonrasını dünyada en iyi yöneten il olmayı başardık” dedi.
 
“NEFERİ OLDUĞUM DAVAYA GÖNÜLDEN BAĞLAYIM”
 
Bu konuşmalarının ardından Tuncer, “Memleketim Aydın’a hizmet etmenin daha güçlü yollarını aradım. Neferi olduğum davaya sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti’ye gönülden bağlayım. Bu vizyonla AK Parti’den Aydın’dan milletvekili aday adayı olmaya karar verdim” diyerek aday adayı olduğunu açıkladı.
 
“BAŞARISINDAN ŞÜPHEMİZ OLMAYACAK”
 
Tuncer’in eşi Doç. Dr. Aslı İcil Tuncer de, “Bugüne kadar yaptığı işlerde başarılı olması hem eşimi hem de bizleri çok mutlu etti. Onun bütün yaptığı işlerdeki başarısı, motivasyonunu daha artırdı. Aile olarak birlikte aldığımız karar ile şimdi de bu görev nasip olursa başarısından şüphemiz olmayacak” sözleri ile eşi Umut Tuncer’in destekçisi olduğunu kaydetti. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

İl Müdürü Tuncer aday adaylığını ilan etti