Mahkum yakınları “Affet Türkiye’m” çağrısı yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahkum yakınları “Affet Türkiye’m” çağrısı yaptıİzmir’de bir araya gelen adli mahkum yakınları, genel af çağrısı yapıp özgürlük kuşları uçurdu.
Adil Yaşam Derneği İzmir gönüllülerince Konak YKM önünde yapılan basın açıklamasına Adil Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Arpa, derneğin İzmir temsilcileri Fatoş Algan, Fırat Aras, Esra Candan ve çok sayıda mahkum yakını katıldı. İstiklal Marşı’mızı okuyan mahkum yakınları, “Affet Türkiye’m” sloganları attı.
Adil Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Arpa, FETÖ’cü hakim ve savcıların mahkum ettiği adli mahkumlar için af istediklerini belirtirken, derneğin İzmir temsilcilerinden Fırat Aras, “Bizim yakınlarımız devletine, milletine, polisimize, askerimize kurşun sıkmadı. Diyarbakır annelerinin evlatları affediliyorsa, adli mahkum annelerinin evlatlarının da affedilmesini istiyoruz” dedi.
Fatoş Algan ise, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın açıklamasında göre Türkiye’de adil yargılama hak ihlallerinin yüzde 77 olduğunu belirterek, “Biz adil yargılanmayan eşlerimizin, evlatlarımızın özgürlüklerine kavuşmalarını bekliyoruz. Unutmayalım ki, her özgür birey bir mahkum adayıdır” diye konuştu.
İzmir Polisi’nin de güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasının sonunda mahkum yakınları özgürlük kuşları uçurdu. (Mehmet Aydın)

Mahkum yakınları “Affet Türkiye’m” çağrısı yaptı