Kayıp Kardeş Sağ Olarak Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayıp Kardeş Sağ Olarak BulunduKAYIP KARDEŞ SAĞ OLARAK KURTARILDI

23 Aralık’tan beri kayıp olan İrfan Arabacı (41) arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışması sonucu bulundu. AFAD yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Sivas Gürün ilçesi Çiçekyurt köyünde ikamet eden iki kardeşin 23.11.2022 tarihinde kaybolan hayvanlarını aramak için araziye çıktıkları, birinin köye döndüğü diğerinin ise dönüş yapmayarak kaybolduğu 24.11.2022 tarihinde 112 AÇM’ye ihbar edilmiş. Kaybolan 30 yaşlarındaki vatandaşın arama çalışmaları o saat itibarı ile Gürün Jandarma ve köydeki yakınları tarafından başlatılmış ve sonuç alınamamış. 24.11.2022 tarihinde Jandarma Harekat Merkezi tarafından 112 AÇM’ye Sivas AFAD birimine durum bildirilmiş. Bölgeye intikal eden Sivas AFAD ve bağlı gönüllü ekiplerinin yaptıkları yoğun arama çalışmaları sonucunda kayıp vatandaş. 26.11.2022 saat15.45 sularında Kındıralık köyü kırsalında sağ bulunarak ekiplere teslim edilmiştir.

UMUTLARIN BİTTİĞİ AN MUCİZEYE TANIK OLDUK

Arama çalışmalarına Gürün ilçesinden gönüllü katılan ilçe eşrafından Erol Bozkuş ise yaşanılanları anlatırken mucizeye tanık olduklarını söyledi. Bozkuş “İlçemiz Çiçekyurt köyünde kaybolan ve 4 gündür kendisinden haber alınamayan zihinsel özürlü İrfan Arabacı(41) kardeşimizin arama kurtarma faaliyetine bende katıldım. Dördüncü gün hiç bir haber ve iz bulamadan arama faaliyetleri tam sonlandıracakken jandarma ihbar hattına düşen bir haber hepimizi umutlandırdı. Bir çobanın gördüğü, bir adam taşın dibinde yatıyor haberi hepimizi oraya yönlendirdi. Bulunduğu yer kendi köyünden yaklaşık 40 km uzaklıktaki Kındıralık(Börklü) köyü civarında bulduğumuz 4 gündürki aç ve susuz olan kardeşimize önceden hazırlamış olduğum pekmezli suyu içirerek hayata tutunmasını sağladım.
Dört gündür büyük bir özveri ile arama kurtarma yapan başta ilçe Jandarma komutanımız ve personeline, Sivas’tan gelen il Komando ve istihbarat timine, AFAD İl Müd. Yrd. Alparslan Güler ve ekibine, Sivas’tan ve K.Maraş’tan gelen gönüllü kurtarma derneği ANDA ekibine ilçem ve bölgem adına sonsuz teşekkür ederim” dedi. (Ahmet Hasdemir)

Kayıp Kardeş Sağ Olarak Bulundu