ÖZLEM ZENGİN: 20 YILLIK İKTİDARIMIZDA ÖĞRETMEN SAYISI YÜZDE 140 ARTTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZLEM ZENGİN: 20 YILLIK İKTİDARIMIZDA ÖĞRETMEN SAYISI YÜZDE 140 ARTTIAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, TBMM Grup konuşmasında öğretmen sayısındaki artışa dikkat çekti

AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin yaptığı TBMM Grup konuşmasında 2000’li yılların başında öğretmen sayısı 500 bin iken bugün bu sayının özel ve devlet okullarında 1 milyon 200 bine ulaştığını ve bu oranın yüzde 140 arttığını belirtti. Ayrıca Zengin görev yapan öğretmenlerin yüzde 59’unu kadınların oluşturduğunu söyledi.

ÖĞRETMEN BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI OECD VERİLERİ İLE AYNI
Özlem Zengin konuşmasında “Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre 2000’li yılların başında 500 bin öğretmen vardı. Bugün özel okullarda da görev yapan öğretmenlerimizle bu sayı 1 milyon 200 bine ulaşmış durumda. Bu rakamın yüzde 59’unu kadın öğretmenler oluşturuyor.

Kadın öğretmenler insanlarımızın yetişmesinde özellikle ilkokul çağında kadın öğretmenlerin faydası tartışılmaz. Aynı zamanda öğretmen başına düşen öğrenci sayısında çok ciddi bir ilerleme var ve OECD oranları ile birebir aynı. Tabi bunda Okullarımızın kalitesinin artması ve okullaşma sayısının artması çok önemlidir. Özellikle son yıllarda okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğu anlaşıldığı için okul öncesi eğitime ayrıca bir önem verildi. Son atanan 20 bin öğretmenden 7bin 500’ü okul öncesi eğitimle ilgili öğretmenlerimiz. Özel eğitimle alakalı özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımız içinde atanan öğretmenlerimizinde son derece anlamlı anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bende buradan tekrar öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum “ifadelerine yer verdi. (Hüseyin Kömür)

ÖZLEM ZENGİN: 20 YILLIK İKTİDARIMIZDA ÖĞRETMEN SAYISI YÜZDE 140 ARTTI