43 ay sonra teröristbaşı Öcalan’a ilk ziyaret

DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, yıllar sonra amcası teröristbaşı Öcalan ile bir araya geldi. Bu görüşme, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Teröristbaşı meclise gelsin silah bırakıldığını ilan etsin" açıklamasından kısa bir süre sonra 23 Ekim 2024'te gerçekleşti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, 23 Ekim 2024 tarihinde, uzun süre sonra amcası teröristbaşı Öcalan ile İmralı Cezaevi’nde bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis’te DEM Partililerle tokalaşmasının ardından “Teröristbaşı meclise gelsin silah bırakıldığını ilan etsin” şeklindeki açıklamalarından bir gün sonra 23 Ekim 2024’te gerçekleşti.

Ömer Öcalan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu görüşmenin yasal bir hak olan rutin aile görüşü olduğunu ve bu tür buluşmaların koşullar ne olursa olsun devam etmesi gerektiğini söyledi. Son yüz yüze görüşmenin 3 Mart 2020’de gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Teröristbaşı Öcalan ile yapılan bu görüşme, Türkiye’nin gündeminde geniş bir yer buldu ve çeşitli siyasi çevrelerden çeşitli tepkilerle karşılaştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclise gelmesi ve silah bırakıldığını ilan etmesi gerektiği yönündeki çıkışının ardından görüşmenin yapılmasını dikkat çekti.

whatsapp-image-2024-10-24-at-08-57-07.jpeg

43 ay sonra teröristbaşı Öcalan’a ilk ziyaret