Yaşar TONBAK / ANKARA-BHA
Başkentin Beypazarı ilçesinde İl Tarım Orman Müdürlüğü tarafından, çiftçilerin ve muhtarların bilgilendirilmesine yönelik “Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destek modeli” konulu toplantı düzenlendi.
Kaymakamlık Büyük toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Vedat Yılmaz, İl Tarım orman Müdürü Bülent Korkmaz, şube müdürleri, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, bazı çiftçiler ile muhtarlar katıldı.
Ankara İl Tarım Orman Müdürü Bülent Korkmaz, düzenlenen toplantını ülkemize ilimiz ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
Ankara İl Tarım Orman müdürü Bülent Korkmaz, sürdürdüğü konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bütün dünya 21. yüzyılda artık tarımı konuşuyor, gıdayı konuşuyor, gıda güvenliğini konuşuyor. Sadece gıda arz güvenliğini, hem güvenirliğini, yani üretiminin, tüketicinin ihtiyacını karşılayacak düzeyde, gıdanın üretilmesi, aynı zamanda bu üretilen gıdaların içeriğinin insan sağlığına uygun olması; şu anda dünyada gelişmekte olan tüm ülkelerin ana günden maddesinin parçasından bir tanesi. Tabi, tarımda istatistikleri konuşuyorlar, tarımda dünya yeni bir risk teşkil eden küresel ısınmayı konuşuyorlar, tarımda maliyetleri konuşuyorlar. Yani, dünyada aslında, çok fazla önemli noktada olan, gıda sektöründe bulunan ülkeler makro düzeyde bir atkım konuları ele alıyorlar. Ülkemiz aslında, (OECD) rakamlarına göre, Avrupa’da ilk sırada, dünyada da gıda bakımından önemli ilk 10 ülke arasında. Ülkemizin tarım potansiyeli hakikaten, çok şanslı bir coğrafyadayız. Bu cennet topraklarda, bu çok verimli topraklarda, tarımın ve gıdanın, daha önemli noktalara gelmesi için siz çiftçilerimizin de çok ciddi gayret gösterdiğini biliyoruz ve hep beraber müjde ediyoruz. Çiftçimiz çok yoğun emek gösteriyor üretim için, tarımda ve hayvancılıkta. Zaman zaman şöyle bir serzeniş var; ‘Bu sene Ekin fazla oldu ve fiyatlar az oldu. Bir sonraki yıl üretim az oldu ve tüketici açısından fiyatlar yüksek oldu.’ Tarım Orman bakanlığı olarak bizde, hem üreticinin, üretiminin planlanması, hem de tüketicinin, vatandaşın, halkın doğal sağlıklı ve güvenilir gıdaya uygun bir fiyatla erişimini sağlamak. Bu konu bakanlık olarak temel görevlerimizden. Bu anlamda hem üreticiyi hem de tüketiciyi, düşünen yeni bir planlama sürecine girmiş bulunmaktayız. Bu anlamda 1 Eylül İtibariyle yeni planlama dönemiz geçmiş bulunmaktayız.”
Başkent önemli bir tarım ilidir
İl Tarım Orman Müdürü Bülent Korkmaz, “Başkentin çok verimli topraklara sahip bir il olduğunu ve çok merkezi konunda bulunan bulunurken çok ciddi tarım arazisi potansiyeli var. Başkentin 11.5 milyon dekarın üzerinde ciddi bir tarım potansiyeli var. Başkentte Beypazarı, stratejik ürün grupları ve sebze durumunda, çok önemli üretim potansiyeline sahip. Bir il ve başkent olduğunu” ifade etti.
Daha sonra, İl Tarım Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Arslan ve hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği konusunda da Dr. Muhammed Eren Aslan tarafından, katılımcılar yeni destekler ve bitkisel üretim ile hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği konusunda bilgilendirmeler yapıldı.