Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri Ankara’da misafirlerini ağırlamaya devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri Ankara’da misafirlerini ağırlamaya devam ediyorKars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri tüm sıcaklığı ile Ankara’da misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Ankara’da Atatürk Kültür Merkezindeki Millet Bahçesinde 6’ncısı düzenlenen Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri yoğun ilgiyle devam ediyor.

Düzenlenen geleneksel Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’nde yöresel aşıklar ve halk oyunları görsel şölen oluşturdu. Kars, Ardahan ve Iğdır’ın özelliklerinin güzelliklerinin ve yöresel ürünlerinin tanıtımının yapıldığı Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri düzenlenen açılış programı ile start aldı.

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAIFED) Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım’ın öncülüğünde Atatürk Kültür Merkezindeki Başkent Millet Bahçesinde düzenlenen tanıtım günlerinde yöresel ürünler tanıtılıyor, yörenin sanatçıları, ozanlar, yazarlar ve ses sanatçıları sahne alıyor.

Cuma namazının ardından Mevlüt okutulması, lokum ve lokma dağıtımının ardından Harakani Sempozyumu düzenlendi.

Etkinlik sonrası 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Valisi ve Belediye Başkanı Türker Öksüz, Başbakan eski Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAIFED) Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanları ve kurucuları Dr. Süleyman Basa, Nizamettin Bilici, Cengiz Aksan, Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen, Kars Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cem Daşdelen ve katılımcılar stantları tek tek gezerek esnafla görüştü. Daha sonra lokma dağıtarak gravyer kesti ve katılımcılara ikram ettiler.

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri 27 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek. (ERCÜMENT DAŞDELEN)

Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri Ankara’da misafirlerini ağırlamaya devam ediyor