Milli Eğitim Bakanı Tekin: Malatya ve Elazığ’da okullar bir gün tatil edildi

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Malatya ve Elazığ'da okullar bir gün tatil edildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yapılan hasar tespit çalışmalarında okullarda herhangi bir hasar bulunmadığını belirtti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Malatya ve Elazığ illerinde okulların bir gün tatil edildiği açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, depremin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında okullarda herhangi bir hasar tespit edilmediğini belirtti.

Bakan Tekin, Trabzon’da gerçekleştirdiği program çerçevesinde Valilik ziyareti sırasında düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Malatya-Kale merkezli bu deprem nedeniyle Malatya ve Elazığ valilikleri eğitim öğretim süreçlerine bir gün ara verme kararı aldılar. Etkilenen başta Malatya ve Elazığ’daki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz,” ifadelerini kullandı.

Okullarla ilgili olarak hasar tespitinin bulunmadığını vurgulayan Tekin, “Biz sürekli il müdürlerimizle irtibat halindeyiz. Okullarımız ile ilgili herhangi bir hasar tespitimiz yok çok şükür ama yine de tedbirli olmakta fayda var,” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Malatya ve Elazığ’da okullar bir gün tatil edildi