İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan deprem açıklaması

Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ilgili kurumların saha tarama çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Bakan, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 374 ihbar geldiğini, 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini ancak can ve mal kaybı olmadığını bildirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerinde AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Bakan Yerlikaya, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 374 ihbar geldiğini, bunların 341’inin bilgi, 33’ünün ise yardım amaçlı çağrılardan oluştuğunu bildirdi. Ayrıca, Malatya’da 1, Şanlıurfa’da 1 ve Elazığ’da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini aktardı.

Bakan, şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybının bulunmadığını belirterek, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. “Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan deprem açıklaması