Nitelikli yabancı işçiye kolaylık: Çalışma süresi uzadı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın düzenlemesine göre, kamu kurumları tarafından bildirilen ve Türkiye'ye ekonomik, sosyo-kültürel, teknolojik ve eğitim alanlarında katkı sağlayabilecek yabancıların çalışma izni muafiyeti süresi altı aydan üç yıla uzatıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Uluslararası İşgücü Kanun Uygulama Yönetmeliği”nde yapılan değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÇALIŞMA İZNİ MUAFİYET SÜRELERİ GÜNCELLENDİ

Bu yönetmelik değişikliğiyle, Türkiye’ye önemli katkılar sağlayabilecek yabancılar için ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından bildirilen çalışma izni muafiyeti süreleri altı aya kadar uzatılacak.

BAŞVURU KISITLAMALARI DÜZENLENDİ

Değişiklikle birlikte, 48. maddenin (b) ve (c) bentleri kapsamındaki çalışma izni muafiyetine sahip yabancı işçiler için, muafiyet süresi sona erdikten sonra en az altı aylık bir bekleme süresi getirildi. Diğer çalışma izni muafiyetlerinde ise bu süre on iki ay olarak belirlendi. Böylece aynı yabancı işçinin, aynı muafiyet kapsamındaki sürekli başvuru yapmasının önüne geçilmiş oldu.

Nitelikli yabancı işçiye kolaylık: Çalışma süresi uzadı