Yargıtay, Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in de aralarında bulunduğu sanıkların beraat kararlarını onadı

90’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlere ilişkin davada aralarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, dönemin Emniyet Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin ve eski MİT yöneticisi Korkut Eken’in de bulunduğu sanıkların beraat kararları Yargıtay tarafından onaylandı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanıklar hakkında verilen beraat kararlarının gerekçesini inandırıcı ve kesin delil bulunmaması olarak açıkladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, oybirliğiyle aldığı kararında, yargılama sürecinin usul ve yasaya uygun yürütüldüğünü belirtti. Sanıklar aleyhine ileri sürülen iddiaların delillerle desteklenemediği, dosyada bulunan belgelerin ise yeterli ve kesin delil niteliği taşımadığı ifade edildi. Mahkemenin yargılama sürecinde sunduğu raporların yeterli olduğu ve sanıkların suçları işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı bir delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararlarının yerinde olduğu sonucuna varıldı.

Kararda, soruşturma ve kovuşturma aşamalarında toplanan delillerin yeterli olduğu, ancak duyuma dayalı, soyut ve çelişkili beyanların delil olarak kabul edilemeyeceği ifade edildi. Yargıtay, sanıkların üzerine atılı suçlar için beraat kararlarının hukuka uygun olduğu kanaatine vararak, temyiz başvurularını reddetti ve beraat kararlarını onadı.

Yargıtay, Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in de aralarında bulunduğu sanıkların beraat kararlarını onadı