Numan Kurtulmuş’tan 3. madde açıklaması geldi: Bu bir algı operasyonu

Anayasa'nın 3. maddesine ilişkin "Devletin ülkesi ve milleti olmaz" sözleriyle dikkat çeken Kurtulmuş, "Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma söz konusu değil. 3. maddeyle ilgili tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, bir algı operasyonudur" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

10 Ekim’de Ankara’daki Gazi Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı törenine katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada Anayasa’nın 3. maddesindeki, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” tabirinin de değişmesi gerektiğini söyleyerek, “Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, ‘Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü’ şeklinde ifade edilmelidir. Bu seçkinci, devletçi anlayışın da yeni anayasada milletin gücü üzerine yükselen bir devlet anlayışıyla yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

ALGI OPERASYONU

Anayasa’nın 3. maddesine ilişkin bu sözleri tepki çeken Kurtulmuş, yapılan tartışmanın bir algı yönetimi olduğunu söyledi. Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi öncelikle bir kez daha söyleyeyim bugüne kadar Anayasa ile ilgili konuşmaktan hep çekindim. Partiler arasında güzel bir birliktelik olursa bizim zihnimizden geçen TBMM’de 400’ün üzerinde oyla Anayasa geçsin. İlk 4 madde ile ilgili herhangi bir tartışma söz konusu değildir. İlk 4 madde hakkında tartışma başlatılması sürece zarar verir. 3’üncü madde ile ilgili tartışma tamamen algı yönetimidir.”

Numan Kurtulmuş’tan 3. madde açıklaması geldi: Bu bir algı operasyonu