Ünlü çikolata markası konkordato ilan etti

Ünlü çikolata markası Karnaval Çikolata, maddi zorluklar nedeniyle konkordato ilan etti. Mahkeme, şirket için 3 ay geçici mühlet verirken, alacaklıların 23 Ekim’e kadar itiraz etme hakkı bulunuyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Yüksek enflasyon ve faiz oranlarının baskısı altında zor günler geçiren firmalar arasına ünlü çikolata markası Karnaval Çikolata da katıldı. İstanbul Ümraniye’de faaliyet gösteren çikolata üreticisi, maddi zorluklar nedeniyle konkordato ilan etti. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket için 10 Ekim’den itibaren geçerli olacak şekilde 3 ay geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme, şirketin karşı karşıya olduğu olası hacizleri önlemek amacıyla bu tedbir kararını alırken, süreç boyunca bağımsız denetçi ve yeminli mali müşavir Mustafa Dağüstü ile icra iflas hukukçusu Dr. Öğretim Üyesi Evren Kılıçoğlu’ndan oluşan 2 kişilik konkordato komiseri heyeti atandı.

Şirketin mali durumunun incelenmesi amacıyla 14 Ocak’ta gerçekleştirilecek duruşma sonrasında, toparlanamaması halinde iflas kararı verilebilecek.

Alacaklılar ise 23 Ekim’e kadar mahkemeye başvurarak konkordato talebinin reddedilmesi yönünde itiraz dilekçesi sunabilecekler. Alacaklıların, konkordato mühleti verilmesine gerek olmadığını delilleriyle birlikte ispat etmeleri halinde talep iptal edilebilecek.

Ünlü çikolata markası konkordato ilan etti