Maraş Eli Böğründe tescillendi; Ustasından Eli Böğründe Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maraş Eli Böğründe tescillendi; Ustasından Eli Böğründe TarifiKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvuruyla Maraş Eli Böğründe’nin (Maraş Yanyana) coğrafi işareti alındı.

Kahramanmaraş Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanlığı tarafından marka tescili alınan Maraş Eli Böğründe (Maraş Yanyana) 137 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayımlanarak şehrin koruma altındaki ürünleri arasında yerini aldı.

Kahramanmaraş’ın Yöresel Lezzetlerini dünya mutfağına sunan Alpedo Kervan Lezzet Grubu Başkanı Sami Kervancıoğlu, Eli Böğründe tarifi verdi.

Kervancıoğlu, “Maraş eli böğründe geleneksel bir yemeğimizdir, bu lezzetimizin tescilini aldık emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Eli Böğründe lezzetinin yapılışını açıklayan Kervancıoğlu şunları söyledi:

“Tesislerimizde her türlü yöresel lezzetlerimiz hazırlanmaktadır. Vatandaşlarımızda yoğun bir şekilde bu ürünlerimizi tüketmektedir. Eli Böğründe nedir isterseniz kısaca bundan bahsedelim. Eli Böğründe Elbistan ve Göksun bölgemizde yetişen kuzularımızdan yapılıyor ve kuzumuzun etinin böğür tarafından yapılıyor ve güzelce işleyip kiremit tavamızın içine bıraktık. Bir tarafında da küçük soğanları ve sarımsakları bıraktık. Domates ve biber de bırakılarak yan yana yerleştiriliyor. Taş fırınında hafif pişirilmesi gerekiyor ve çok güzel bir şekilde tüketilmeye hazır hale getiriliyor. Özel tırnaklı ekmek üzerine bırakılıyor ve elimize ekmeğimizi alıp bandırarak tüketmemiz gerekiyor. Şuan da yıllardır geleneksel bir yemektir ve tescilini aldık ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” (Mustafa Alyaz/aturkiye.com)

Maraş Eli Böğründe tescillendi; Ustasından Eli Böğründe Tarifi