“Nusaybin geleceğe koşar adımlarla ilerliyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Nusaybin geleceğe koşar adımlarla ilerliyor”Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Ercan Kayabaşı, Kanal 7 Televizyonu’nda yayınlanan ‘Meltemle Zirvedekiler’ programına röportaj verdi. Kayabaşı, “Nusaybin geçmiş yıllarda çok acılar çekmiş, çok badireler atlatmış bir ilçemiz. Ama vatandaşlarımız artık huzurun tadını çok iyi biliyor ve çok iyi aldı. Bugün artık geleceğe umutla ve ışıkla bakıyoruz” dedi.

YATIRIMLAR ARTARAK DEVAM EDECEK
Röportajda Nusaybin’de yapılan ve yapılacak çalışmaları anlatan Kayabaşı, yatırımların artarak devam edeceğini vurguladı.
2011 Suriye krizi nedeniyle kapanan gümrük kapısının ilçe ticaretine darbe vurduğunu hatırlatan Kayabaşı, buna rağmen ilçenin ticaret hacminin hala çok yüksek olduğunu belirtti.
Alt yapı çalışmalarını tamamlayıp üst yapı yatırımlarına ağırlık verdiklerini anlatan Kayabaşı, “Hizmet görmeyen cadde, mahalle, sokak kalmadı. Nusaybin geleceğe koşar adımlarla ilerliyor” dedi.

HAYATIN HER ALANINA DOKUNUYORUZ
Sıcak asfalt ve parke yol yapımı konusunda Nusaybin tarihinin rekorunu kırdıklarının altını çizen Kaymakam Kayabaşı, “Bunlarla birlikte beşeri sermayeye de büyük önem veriyoruz. Gençlerimizin vakit geçireceği, spor yapabileceği mekanlar yaptık. Şehir stadyumunu bir ay içinde tamamlayıp hizmete sunacağız. Bütün spor dallarını tabana yaymak, yediden yetmişe sporu Nusaybin’de geliştirmek istiyoruz. Yeşili önemsiyor ve yeşil alanları olabildiğince artırıyoruz. Başıboş sokak hayvanları için hayvan barınağını hizmete aldık. Yani hayatın her alanına dokunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen hamsi festivali, gençlik konserleri ve nar festivali gibi etkinlikler hakkında bilgi veren Kaymakam Kayabaşı, “Hayatın bütün alanlarına, vatandaşlarımızın ihtiyacı olan tüm alanlara temas edip hizmet götürüyoruz” dedi.

YANIBAŞIMIZDA SAVAŞ, BİZDE HUZUR VAR
Nusaybin’in Suriye Kamışlı’ya sıfır noktasında olduğunu hatırlatan Kayabaşı, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımıza şunu hissettiriyoruz: Yanıbaşımız savaş ve çatışma içindeyken bizler bambaşka bir hayatı yaşıyoruz. Huzur, güven ve kardeşlik içinde müthiş atılımlar yapıyoruz. Vatandaşlarımız bunu görüyor. Suriye’de akrabaları olanlar, Suriye’de yaşayıp Nusaybin’le irtibat halinde olanlar var. Türkiye’deki refahı gıptayla görüyorlar. Bu da bizi sevindiriyor.” (Mia Haber)

“Nusaybin geleceğe koşar adımlarla ilerliyor”