İmren Nilay Tüfekci’den uyuşturucu ile mücadele yoplantısı

İyİYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İmren Nilay Tüfekci, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Tüfekci Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte konuştu.i Parti Genel Başkan Yardımcısı İmren Nilay Tüfekci, son zamanlarda giderek artmaya devam eden uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili kadınlara özel farkındalık toplantısı düzenledi. Genel Başkan Yardımcısı ve Toplumsal Politikalar Başkanı Tüfekci, Yeşilay Samsun Şube Başkanı Emre Güneş ile birlikte “Uyuşturucu ile Mücadele için Kadınlarla Farkındalık Toplantısı” düzenleyerek Samsunlu kadınları bilgilendirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ömer FARUK KOCABAŞ/ SAMSUN-BHA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İmren Nilay Tüfekci, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Tüfekci Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, yeni nesilleri bu illetten uzaklaştırmada ve korumada en büyük görevin annelere düştüğünün altını çizerek, “Biz anneler olarak çocuklarımızı korumak ve kollamak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Çocuklarımızın ekran sürelerini, arkadaş çevresini, oynadığı oyunları kontrol etmemiz lazım. Yavrularımızı spor ve sanat faaliyetlerine yönlendirerek, boş zamanlarında aktivite yapmalarına destek olmamız lazım. Boşta kalan çocuklarımız böyle illetlere yönelebiliyor ve geleceklerini heba edebiliyorlar. Lütfen sizden bir anne olarak ricamdır, evlatlarımızla ilgilenelim, onları kaybetmeyelim. Gelecek nesillerimizi çöpe atmayalım. Bu güzel vatanın geleceği için hepimiz elimizi taşın altına koyalım, bilinçlenelim ve bilinçlendirelim. Biz de gerek yerel gerek ulusal olarak devletimizin bütün imkanlarını seferber etmesi için, bu alana eğilmesi, yatırım yapılması için bütün kapıları aşındıralım. Ülkemizin kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehirde bu illetten kurtuluşun meşalesini de yine Samsun olarak biz yakalım” Diye konuştu.

MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMANIN EN İYİ YOLU HİÇ BAŞLAMAMAKTIR

Yeşilay Samsun Şube Başkanı Emre Güneş, yaptığı konuşmada ailenin ve annenin çocuğunu korumak ve kollamak için yapması gerekenler hakkında bilgilendirme yaparak, “ Kişi bir kez bulaştıktan sonra vücudu sürekli bu hissi isteyecektir. Zamanla hem fiziksel hem de psikolojik sorunlar git gide artmaya başlayacaktır. Aile ortamlarımızı düzeltelim, çocuklarımızla daha çok vakit geçirelim. Aile ortamı iyi değilse çocuğun maddeye yatkınlığı daha da artar. Çocuklarımıza güvendiğimizi hissettirelim ve onların yanında olalım. Ellerine bir telefon, tablet verip kenara bırakmayalım.” Dedi.

Tedavi konusunda Yeşilay başta olmak üzere birçok derneğin ve kuruluşun olduğunun altını çizerek eklemelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Tüfekci, “ Çocuğunuz bu illete bulaşmışsa onu tedavi ettirmekten korkmayın, çekinmeyin. El alem ne der değil diye düşünmeyin, önemli olan el alem değil çocuklarımızdır.” şeklinde konuştu.

Samsun İlkadım’da bulunan Acem Tekkesi’nde düzenlenen etkinlikte yapılan konuşmalar sonrası soru cevap şeklinde ilerleyen toplantıya çok sayıda kadın katıldı ve bilgilendirildi.

İmren Nilay Tüfekci’den uyuşturucu ile mücadele yoplantısı