Kırıkkale FK, Türkiye Kupası’nda 6 gollü maçta tur atladı

Ziraat Türkiye Kupası 2. eleme turunda Kırıkkale FK, Zonguldakspor'u uzatmalarda 4-2 mağlup ederek üçüncü tura yükseldi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ziraat Türkiye Kupası 2. eleme turunda Kırıkkale FK, Zonguldakspor’u uzatmalarda 4-2 mağlup ederek üçüncü tura yükseldi. İki takım, hafta sonu oynanan lig maçında Zonguldakspor’un 2-1 galibiyetiyle karşı karşıya gelmişti. Ancak Türkiye Kupası’ndaki bu mücadelenin başında Kırıkkale FK etkili bir performans sergiledi.

Kırıkkale, Berkay Göçmen’in 22. dakikada ve Serhat Tunç’un 35. dakikada attığı gollerle soyunma odasına 2-0 önde gitti. Maçın ikinci yarısında ise Zonguldakspor, maçın kontrolünü eline aldı. 68. dakikada Okan Baydemir ile farkı 1’e indiren Zonguldak, golden sonra baskısını artırarak etkili oyununu sürdürdü. Ethem Pülgür, 90+3. dakikada harika bir golle eşitliği sağladı ve maçı uzatmalara taşıdı.

Uzatmaların ilk yarısında Zonguldakspor daha etkili görünse de, gol bulamadı. İkinci uzatma devresinin 114. dakikasında Kırıkkale FK, Muhammet Vural’ın penaltı golüyle yeniden öne geçti. Maçta son sözü ise 118. dakikada Burak Başkaya söyledi; Kırıkkale FK, durumu 4-2 yaparak galip geldi. Böylelikle Kırıkkale temsilcisi, Ziraat Türkiye Kupası’nda üçüncü tura adını yazdırarak ligdeki maçın rövanşını almış oldu.

Kırıkkale FK, Türkiye Kupası’nda 6 gollü maçta tur atladı