Mersin’de alkol denetiminde drone desteği: Kaçmaya çalışan sürücüler yakalandı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, alkol ve uyuşturucu uyarıcı madde denetimi kapsamında gerçekleştirdiği denetimlerle trafik güvenliğini sağlamaya yönelik önemli bir operasyon düzenledi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Derşah NAR / MERSİN-BHA

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, alkol ve uyuşturucu uyarıcı madde denetimi kapsamında gerçekleştirdiği denetimlerle trafik güvenliğini sağlamaya yönelik önemli bir operasyon düzenledi. Şehrin 3 farklı noktasında yapılan denetimler sırasında, drone desteğiyle kaçmaya çalışan sürücüler yakalanarak cezai işlem uygulandı.

Denetimlerde 230 Araç Kontrol Edildi

Ekipler, denetimler kapsamında toplamda 230 aracı kontrol etti. Kontroller sonucunda, 57 sürücü hakkında çeşitli trafik kurallarına aykırı hareketlerinden dolayı işlem yapıldı. Uygulanan cezaların detayları ise şöyle:

9 sürücüye yasal sınırların üzerinde alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı.

16 sürücüye ve araç sahibine, sürücü belgesiz olarak motorlu araç kullanmak ve kullandırmak nedeniyle ceza kesildi.

9 sürücüye, fenni muayenesi yapılmamış araçla trafiğe çıkmaktan işlem yapıldı.

2 sürücüye, zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak nedeniyle ceza uygulandı.

•2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun diğer maddelerine aykırı hareket eden 21 sürücüye de ceza verildi.

Bu işlemler sonucunda toplamda 361.543 TL trafik idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 9 sürücünün ehliyetine geçici süreyle el konulurken, 12 araç trafikten men edildi.

Kaçmaya Çalışan Sürücüler Drone ile Tespit Edildi

Denetimler sırasında uygulama noktasını fark edip araçtan inerek kaçmaya çalışan ve uygulama noktasına yaklaşmamak için aracını durduran bazı sürücüler, ekipler tarafından drone ile takip edildi. Kaçmaya çalışan bu sürücüler yakalanarak haklarında gerekli cezai işlemler uygulandı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak adına bu tür denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Mersin’de alkol denetiminde drone desteği: Kaçmaya çalışan sürücüler yakalandı