Yatağan’da AK Parti ve MHP başkanları açıklamalar yaptı

Geçtiğimiz hafta Yatağan Belediyesinde bir grup işçiye yapıldığı iddia edilen mobing olayı birçok sosyal medya hesaplarında ve basında geniş yer almıştı. AK Parti ve MHP İlçe Başkanlıkları olaya ilişkin açıklama yaptı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MUĞLA-BHA

Geçtiğimiz hafta Yatağan Belediyesinde bir grup işçiye yapıldığı iddia edilen mobing olayı birçok sosyal medya hesaplarında ve basında geniş yer almıştı. Yaşananlar üzerine AK Parti ve MHP Yatağan İlçe Başkanları ortak bir basın açıklaması yaparak Yatağan Belediyesi’nde yaşananlarla ilgili konuştu.

Yapılan ortak basın açıklamasında “Henüz 6. ayını dahi doldurmamış olmasına rağmen, ismi hizmetten ziyade skandallarla ünlenen CHP’li Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay’ın ve CHP yönetimindeki Yatağan Belediyesi’nin skandallarına tıpkı hemşerilerimiz gibi biz de alıştık. Zira, atalarımızın da dediği gibi “Acemi marangozun talaşı tahtasından çok olur! “Ancak, yerel basın ve medya aracılığı ile öğrendiğimiz yeni skandal karsısında, ne yalan Söyleyelim biz bile ‘Pes artık!’ dedik”

Nitekim bir takım yerel basın organları ile sosyal medyada paylaşılan ve Yatağan Belediye çalışanları WhatsApp grubuna ait olduğu anlaşılan ekran görüntüleri ile ortaya çıktığı üzere; Yatağan Belediyesinde çalışmakta olan yaklaşık 22 emekçi isçimizin, sırf geçtiğimiz Cumartesi günü bir önceki dönem Belediye Başkanının oğlunun düğün yemeğine katıldığı için fişlenerek, listelendiği ve listelenen bu emekçi isçilerimize ceza olarak pazar günü Sabah 8.30’da çamlık temizlik cezası verildiği anlaşılmaktadır. Ancak, bu olaya emekçi isçilerimiz tarafından haklı bir şekilde itiraz edilmesi üzerine, önce Adem Pınar isimli bir çavuşun ‘arkadaşlar liste yukarıdan geldi’ diyerek açıklama yapmaya çalıştığı, sonrasında ise Süleyman Saz isimli bir müdür ya da sorumlunun “Arkadaşlar gerekli görüşmeler yapıldı, liste olayı iptal şeklinde aklınca isçilere affedildiklerini söylediği, akşamına ise Belediye Başkanı Mesut Günay’ın ‘arkadaşlar ben öyle bir talimat vermedim’ dediği görülmektedir. Bu gördüklerimiz karşısında esasen bizce söylenecek söz kalmamış olup, bu ekran görüntüleri Yatağan Belediyesince ve CHP zihniyetince yapılan ayrıştırmacılığın ve mobingin dik alasıdır. Ancak, bu mobinge kim bulaştıysa, kim düşünüp, kim karar verdiyse, onlara da bir çift sözümüz vardır! Be vicdansızlar soruyoruz sizlere: Bu nasıl bir aymazlıktır? Kin ve nefret aklınızı bu kadar mı kör etti? İsçiye, emekçiye hiç mi saygınız yok? Yaptığınız basiretsiz basın açıklaması ile hadsizce bize örf adet öğretmeye kalkarken, aynı gün sırf önceki belediye başkanının düğün yemeğine katıldı diye isçiye, emekçiye ceza vermek hangi vicdana sığar? Belediye seçimlerini kazandınız diye işçiye, emekçiye eziyet etme hakkını da mı elde ettim zannettiniz? Bu emekçiler yaptıklarınızı unutur mu? Yatağanlılar bunların hesabını sizden sormaz mı?’ denildi.

“Bir çift sözümüz de sana var Sayın Mesut Başkan!”

“Seçim döneminde, ‘el ele, gönül gönüle’ demiştin, herkesin belediye başkanı olacaktın! o zaman şimdi sözünü tutma zamanı! eğer bu talimatı sen verdiysen, hemen çık ve basın önünde emekçilerimizden özür dile! eğer bu talimatı sen vermediysen, bu sorumsuzluğu yapmaya kalkanları bir bir tespit edip, gerekeni yap!”

Yatağan’da AK Parti ve MHP başkanları açıklamalar yaptı