S.Cemal SÜZEROĞLU / MUĞLA-BHA
Operasyonda, hastanın hem kanserli dokuları alındı hem de kendi dokuları ve implant kullanılarak estetik açıdan iyi bir görünüm sağlandı. Bu tür ameliyatlar, meme kanseri hastalarının beden algısında ve kansere uyum sürecinde yaşanabilecek sorunları en aza indirgeyerek hayat kurtarıcı rol oynuyor.
Ameliyat, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mustafa Nişancı, Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Kasap ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Önder Özcan ve Dr. Öğr. Üyesi Cenk Yazkan tarafından gerçekleştirildi. Cilde yayılım gösteren ileri evre meme kanseri hastasına, hem kanserli dokular alındı hem de hastanın kendi dokuları ve implant kullanılarak başarılı bir rekonstrüksiyon işlemi yapıldı.
Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Önder Özcan, hastaneye başvuran meme kanseri hastalarının multidisipliner bir yaklaşımla, genel cerrahi, onkoloji, patoloji, radyoloji, nükleer tıp ve radyasyon onkolojisi bölümlerinden oluşan Meme Tümör Konseyi’nde değerlendirildiğini belirtti. Konsey kararı ile her hasta için özel tedavi planları oluşturulduğunu ve tüm güncel tanı ve tedavi yöntemlerinin kullanıldığını ifade etti. Özcan, geleneksel cerrahi yöntemlerin artık meme kanseri hastaları için tek seçenek olmadığını, onkoplastik cerrahi ve rekonstrüksiyon teknikleri ile çok başarılı sonuçlar elde edildiğini vurguladı.
Ameliyat sonrası iyileşme süreci devam eden hasta, memnuniyetini dile getirerek ameliyatı gerçekleştiren hekimlere ve hastane ekibine teşekkür etti.