Sever Makine Burhaniye’den 58 Ülkeye İhraç Yapıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sever Makine Burhaniye’den 58 Ülkeye İhraç YapıyorBalıkesir’in Burhaniye İlçesinde faaliyet gösteren Sever Makine 58 ülkeye ihracat yapıyor. 1998 yılında küçük bir torna atölyesinde ilk adımlarını atan Sever Makine 2000’li yılların başlarında ürettiği özgün makineler ve projelerle sektöre hızlı bir giriş yaptı. Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi arasına giren Sever Makine inançla, azimle, inanarak çıktığı yolda büyüyerek devam ediyor.

Çamaşır makinesi motoru ile ilk tel örme makinesinin icat ettiğini söyleyen Sever Makine Sahibi Çoşkun Sever; “ Türkiye’de ilk PLC ( Programlanabilir Mantıksal Denetleyici) sistemine sahip SVR-3000 makinemizle hızlı üretim, düşük hata payı, kaliteli ürün ve kullanım kolaylığı sağladık. Tel örme makineleri sektöründe değişimin ve yeniliğin öncüsü olduk. Çim çit üretiminde hızlı ve proaktif çözümler sunarak günümüzde çim çit makineleri ile lider olan firmamız Sever Makine A.Ş., ARGE Departmanı ve üretim kapasitesi ile çim çit üreticilerinin makine, hammadde ve üretim teknikleri konusunda başucu kaynağı olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” diye konuştu.

Sever Makine’de ilk adım SVR- 3000 ile başlayan üretim serüvenin Spider helezon tel örme makineleri Long -Rover – Pro Çim Çit hazırlama ve spinner Çim Çit Örme makineleri ile devam ettiğini söyleyen Çoşkun Sever; “Çim çit makineleri, helezon tel örgü makineleri ve altıgen tel makineleri gibi tel çit sektörüne yönelik makineler üreten firmamız aynı zamanda 58 ülkeye makine ihraç etmektedir. 1500 metrekare kapalı alanda 20’de fazla personeli, 5’den fazla çözüm ortağı ile birlikte tel örgü ve çim çit örgü makineleri ile faaliyet gösteriyoruz. İçimizdeki üretim tutkusunu sürekli canlı tutarak rekabetçi ve yenilikçi makineler üretmekteyiz. “ dedi.
58 ülke ile sorunsuz bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Çoşkun Sever; “ Katle müşteri tekrar gelirse vardır, ürün geri gelirse değil” prensipleri ile hareket ettiklerinin altını çizerek şu sözlere yer verdi.

“ Sever Makine ürettiği ürün ve makinelerde kaliteyi temel ilke edinmiştir. Uzman personelimiz ve mühendis ekibimizle ürünlerimizin alındığı tarih itibariyle her aşamada müşterilerimizi bilgilendiriyoruz. Hızlı teslimat yapıyoruz. Muadillerimize oranla teslimat süremiz üretim tesisimizde genellikle stokta makinelerimiz bulunması sebebiyle kısa bir sürede gerçekleşmektedir. “ dedi.

2014 yılında KOSGEB’e Altıgen tel örme makinesi üretim projesi için başvurduğunu söyleyen Sever; “ Yaşadığım ve faaliyet gösterdiğim Burhaniye İlçesi’nde birçok insan bu projem için hayal kuruyorsun demişlerdi. KOSGEB yetkililerine bu projenin dünyada teknik özelliği bakımından tek olacağını söyledim. Bu projeyi yaparken danışman firma hiç kullanmadım. Projemiz onaylandı ve ben bir yıl içerisinde altıgen tel örme makinesini yaptım. 300 bin TL. lik bir projeyi 130 bin TL.’ye bitirdim. KOSGEB yetkilileri neden 300 bin tl. yi harcamadığımı sordular ve bende onlara, Bu projeyi bütçe kullanmak için değil, makine yapmak için olduğunu söyledim. Yaptığım makinemizin ilk kurulumunu Belarus’a gerçekleştirdik. Bu projemi satın almak için Almanlar 2 milyon Euro teklif ettiler. Ancak vermedim. Ben devletimin bütçesiyle yaptığım makineyi satmam dedim” diye konuştu.
Sever Metal olarak da faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Çoşkun Sever; “ Panel çit, Trapez saç, sandvinç panel, boru, profil, köşebent, lama, izli profil, ferforje, izli kare, DKP saç, izli lama, kesici takım, boya, çesan, kafes tel, altıgen tel, jiletli tel, dikenli tel, çim çit, CNC lazer kesim , abkant büküm, giyotin makas satışları da yapıyoruz. Dedi. (10numarabasın)

Sever Makine Burhaniye’den 58 Ülkeye İhraç Yapıyor