Gazi Mustafa Kemal Atatürk Düzenlenen Törenlerle Anılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Düzenlenen Törenlerle AnılıyorAmasya Belediyesi tarafından düzenlenen Atatürk’ün 84.ölüm yıl dönümünü anma törenleri kapsamında programlar sunuldu.

Düzenlenen programa Vali Mustafa Masatlı’nın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Fatih Ören, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, il protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Anma etkinlikleri kapsamında Belediye Kültür Merkezinde program düzenlendi. Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz anısına düzenlenen saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşımız ile başladı. Daha sonra 12 Haziran Anadolu Lisesi Müdürü Gürsoy Başaran günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Ardından Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk konulu kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve hediyeler verdi.

Daha sonra Belediye Konservatuarı tarafından Atatürk’ün sevdiği musiki eserleri seslendirilirken, 12 Haziran Anadolu Lisesi öğrencilerinin Gazi’nin hayatını anlatan tiyatral gösterisiyle anma programı sona erdi. (Betül Yılmaz)

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Düzenlenen Törenlerle Anılıyor