KÖY YAŞAM MERKEZLERİ, KÖYLERİN KALBİ OLUYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KÖY YAŞAM MERKEZLERİ, KÖYLERİN KALBİ OLUYORTürkiye’nin dört bir yanında ki köy okulları, Köy Yaşam Merkezi projesi ile yeniden açıldı. Tokat’ta da faaliyete geçen Kızılköy Köy Yaşam Merkezi, içerisindeki çeşitli atölyelerle köy halkına anaokulu, müzik sınıfı, dikiş atölyesi gibi alanlarda hizmet ediyor.

Kullanılmayan köy okulları köy yaşam merkezlerine dönüşüyor, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile anaokulu, ilkokul ve halk eğitimi merkezleriyle çok boyutlu bir eğitim ortamı tasarlanarak ebeveynlerle çocuklar aynı çatı altında buluşturuldu. Proje kapsamında kullanılmayan köy okulları köy yaşam merkezlerine dönüştürülüyor. Köy Yaşam Merkezleri; ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim, ve tasarım gibi atölyelerle 7’den 70’e köy halkına hizmet veriyor.

2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

BAKAN ÖZER: ARTIK KÖYLERDEN ŞEHİRLERE ÇOCUKLARIMIZI TAŞIMAYACAĞIZ

Törene katılan ve projeyle ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; “Köylerde atıl duran 6970 köy okulunda köy yaşam merkezi açacağız. Muhtarlarımızın riyasetinde köyde yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Köylerde atıl duran köy okullarını çok kısa sürede revizyondan geçirdik ve köydeki çocuklarımızın anaokulu, ilkokul ihtiyaçları için gerekli mevzuat dönüşümlerini de gerçekleştirerek bir köy çocuğu için, bir okul açabilme kapasitesine geldik. Türkiye’nin tarım alanında güçlü bir ülke olması yolunda köylerden kalkınmayı başlatacak bir projeyi uygulamaya geçirmiş bulunuyoruz. İnşallah artık köylerden şehirlere çocuklarımızı taşımayacağız.” İfadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EĞİTİMDE GELENEKLE GELECEĞİ BULUŞTURAN STRATEJİK BİR HAMLE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise;” İlerlemenin, kalkınmanın, rekabetin ilk göstergelerinden biri eğitim öğretimde alınan mesafedir. Eğitim öğretime yapılan her yeni yatırım, kalkınma için sağlam bir temel, bilgi toplumu olma yolunda atılan önemli bir adım demektir. Bugün açılışını yaptığımız köy yaşam merkezlerimizi eğitimde gelenekle geleceği buluşturan stratejik hamlelerimizden birisi olarak görüyorum. Köy yaşam merkezlerimizle sadece eğitime yeni bir soluk kazandırmıyor aynı zamanda evlatlarımızı yarının Türkiye’sine de hazırlıyoruz.” şeklinde konuştu.

TOKAT’TA KIZILKÖY’DE HİZMETE BAŞLADI, İLGİ YOĞUN

Tokat’ta da faaliyete geçen Kızılköy Köy Yaşam Merkezi, içerisindeki çeşitli atölyelerle köy halkına hizmet veriyor. Anaokulu, müzik sınıfı, dikiş atölyesi gibi alanları bünyesinde barındıran Kızılköy Köy Yaşam Merkezi , 7’den 70’e köy halkının yoğun ilgisi ile vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. (Hüseyin Kömür)

KÖY YAŞAM MERKEZLERİ, KÖYLERİN KALBİ OLUYOR