Selçuk Bayraktar: “Gençler, Türkiye’nin Milli Uzay Programı kapsamındaki hedeflerine çok daha kısa sürede varmasını sağlayacaklar”

Selçuk Bayraktar, Tuz Gölü'nde TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması'nda gençlerle bir araya geldi. Bayraktar, "Ülkemizin Milli Uzay Programının inşası ve göklerdeki bağımsızlığının teminatı olması maksadıyla bu roket yarışmasını düzenlemeye başladık. Bu yıl 900'den fazla takım bu yarışmalara başvurdu." dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Tuz Gölü’nde gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması’na katılan gençlerin Türkiye’nin Milli Uzay Programı hedeflerine ulaşmalarında önemli bir rol oynayacaklarını belirtti. Bayraktar, gençlerin ülkenin ihtiyaç duyduğu hava savunma sistemlerini geliştirme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Selçuk Bayraktar ve ekibi, ROKETSAN’ın yürütücülüğünde düzenlenen bu büyük etkinlikte, 7 farklı kategoride yarışan 80 finalist takım ile bir araya geldi.

Bayraktar, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Ülkemizin Milli Uzay Programının inşası ve göklerdeki bağımsızlığının teminatı olması maksadıyla bu roket yarışmasını düzenlemeye başladık. İlk yıl 180 takım başvurmuştu. Yıllar içinde bu rakam büyüdü. Bu yıl 900’den fazla takım bu yarışmalara başvurdu. Halihazırda da finale kalan 80 takımımız burada. Kıyasıya bir mücadeleyle roketlerini hazırlayıp ateşliyorlar. Gençlerimiz, Tuz Gölü’nde bir anlamda çok geniş bir düzlüğün ortasında ülkemize dair hayallerini, tutkularını, emeklerini ve gayretlerini harmanlayarak ülkemizin tam bağımsız yarınlara adına birkaç saniye sürecek bir uçuş için ateşliyorlar.” dedi.

Selçuk Bayraktar: “Gençler, Türkiye’nin Milli Uzay Programı kapsamındaki hedeflerine çok daha kısa sürede varmasını sağlayacaklar”