Kurtulmuş: “Ayşenur kızımızın kanının hesabını sonuna kadar soracağız”

Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin babaevine taziye ziyaretinde bulunan Kurtulmuş, “Ayşenur kızımızın kanının hesabını sonuna kadar soracağız” şeklinde konuştu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin Altınkum Mahallesi’ndeki babaevine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye evinde konuşan Kurtulmuş, “Ayşenur kızımızın kanının hesabını sonuna kadar soracağız” şeklinde konuştu.

Aileye taziye dileklerini ileten Kurtulmuş, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız. Hesabını bütün uluslararası mahkemelerde soracağız. Adalet Bakanlığımız, Adli Tıp Kurumumuz bütün otopsileri uluslararası standartlara uygun bir şekilde gerçekleştirmiştir. Doğrudan hedef alınarak ve direkt olarak sol kulağının arkasından kurşunla şehit edilmiştir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki insanlık dramına vurgu yapan Kurtulmuş, “Şehit edilen her bir Filistinlinin kanı ne kadar mukaddesse Ayşenur Eygi’nin kanı o kadar mukaddestir, sonuna kadar takipçisi olacağız.” dedi.

 

Kurtulmuş: “Ayşenur kızımızın kanının hesabını sonuna kadar soracağız”