MÜSİAD EXPO’YA TOKAT’TAN KATILIM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MÜSİAD EXPO'YA TOKAT'TAN KATILIMMÜSİAD EXPO, TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezinde 19’uncu kez kapılarını açtı. Fuara Tokat MÜSİAD Başkanı Mehmet Şanlı, Başkan Yardımcıları İhsan Misafir ve Hasan Hüseyin Koç, MÜSİAD Üyeleri Fatih Çalışkan, Fatih Dursun, Mustafa Zahid ve Kurucu Başkan Fatih Aksoy da katıldı.

Fuar alanında stantları gezip incelemelerde bulundular. Başkan Mehmet Şanlı Yerli ve Milli Üretimin Merkezi olan MÜSİAD ‘ın bu fuarla bir kez daha tüm Dünyaya kapılarını açtığını belirtti. Bu tip organizasyolarla MÜSİAD’ın ülke ekonomisine çok ciddi katıkılar sağladığına da değindi. Önümüzdeki yıllarda Tokat’ın da bu platformda katılımcı olması temenni ettiklerini paylaştı.

Açılış programında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD EXPO ile 5 milyar dolarlık ticaret bağlantısı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

MÜSİAD’ın 13 bini aşkın üyesi ve üyelerinin temsil ettiği 60 bin işletme ile 2 milyon kişiye istihdam sağladığını bildiren Asmalı, “Bu yıl 19. kez kapılarını açan MÜSİAD EXPO Türkiye’nin 2023 ihracat hedefini gerçekleştirmek noktasında önemli bir misyon üstlenmiştir. MÜSİAD EXPO 2022 ile Türkiye’nin üretim ve ihracat vizyonunu çok daha ileri bir seviyeye taşımayı arzu etmekteyiz.” dedi. Üretim, yatırım ve ihracat üçgeninde yeni pazarlara açılacakları, dinamik iş birlikleri kuracakları küresel bir organizasyona imza attıklarını aktaran Asmalı, “MÜSİAD EXPO çerçevesinde gerçekleşecek iş birlikleri ve yatırım projeksiyonlarıyla yaklaşık 5 milyar dolarlık iş bağlantısına vesile olmayı hedefliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ının da altını çizdiği üzere Türkiye 2023 yılında 300 milyar dolar ihracata ulaşmayı hedeflemektedir. Ülkemiz küresel salgının ardından bu yıl üretim, ihracat ve iş birliği stratejileri açısından katma değerli bir sürece imza attı.” şeklinde konuştu. (Hüseyin Kömür)

MÜSİAD EXPO’YA TOKAT’TAN KATILIM