Vali Mustafa MASATLI Kamu Hizmetleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Mustafa MASATLI Kamu Hizmetleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık YaptıBetül Yılmaz/Amasya-BHA
Amasya Valisi Mustafa Masatlı İl genelinde sunulan kamu hizmetleri ile kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya başkanlık etti. Toplantıda ayrıca Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamları ile İl Özel İdaresi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Valilik AB Proje Ofisi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından İl Müdürleri yer aldı.

Vali Mustafa Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında 12 Kasım’da Ülkemiz genelinde ilk kez genel tatbikat yapılacaktır. Bu tatbikata ilişkin hazırlıklarımız Kaymakamlıklarımız ve ilgili kurumlarımız tarafından devam etmektedir.

Kış dönemine yaklaştığımız şu günlerde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kömür yardımı ve doğalgaz desteği noktasında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüklerimizin çalışmaları da devam etmektedir. Bu kapsamda ilk etap kömür yardımları hak sahibi ailelere teslim edilmiştir. İkinci etap kömür yardımları için ise değerlendirmeler devam etmektedir. Yine ‘Vefa Projesi’ kapsamında İlimiz genelinde kendi bakımını karşılayamayacak yaşlı ve engellilerimizin yaşadığı 601 haneye hizmet verilmektedir.

Tarım ve hayvancılık alanında ise bu yıl oldukça bereketli bir sezon geçirmiş bulunuyoruz. İlkbahar döneminde gerçekleştirdiğimiz fide, fidan ve teknik ekipman desteklerimiz, 2023 yılında da devam edecektir. Bu çerçevede gerek Tarım ve Orman Bakanlığımız, gerek İl Özel İdaremiz, gerekse DOKAP destekli projeler için hazırlıklarımız devam etmektedir.

İl Özel idaremiz bu yıl belirlenen çalışma takvimi çerçevesinde yol, altyapı, içme ve sulama suyu gibi projelerini büyük oranda tamamlamıştır. KÖYDES çalışma takviminde yer alan projeler de başarıyla bitirilmiştir.

Coğrafi işaretli ürünlerde yaptığımız artış aralık ayı itibariyle devam edecek ve önümüzdeki ay 14 olan coğrafi işaretli ürün sayımız 18’e yükselecektir.

Yapılan bu çalışmaların yanı sıra başta Aziz Şehitlerimizin Aileleri olmak üzere, Gazilerimize, koruyucu ailelere, öksüz ve yetimlere, ihtiyaç sahiplerine, engellilere ve ulu çınarlarımız olan yaşlılarımıza şahsım ve kaymakamlarımız tarafından ziyaretler yapılmakta ve Devletimizin daima onların yanında olduğu vurgulanmaktadır. Sosyal anlamda bu çalışmalarımıza da ilimiz genelinde özenle devam edeceğiz.”

Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından toplantıda, İl sağlık, eğitim, tarım, sosyal hizmetler, sosyal yardımlaşma, genel bütçe yatırımları, İl Özel İdaresi yatırımları, KÖYDES programı ve Kaymakamlıklarca yürütülen diğer projelere ilişkin bilgilendirmeler yapılarak, görüş alışverişinde bulunuldu. (Betül Yılmaz)

Vali Mustafa MASATLI Kamu Hizmetleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık Yaptı