SAMİ ÜLKÜ “BİZ BİRLİKTE TOKAT’IZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAMİ ÜLKÜ “BİZ BİRLİKTE TOKAT’IZ”Tokat TSO Başkan Adayı Ahmet Sami Ülkü aday tanıtım toplantısında TSO Üyeleriyle buluştu
 
05 Kasım 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanı adayı olan Ahmet Sami Ülkü, TSO üyeleri Dedeman Otel’de akşam yemeğinde buluşturdu.
 
“Biz Birlikte Tokat’ız” vurgusuyla yola çıkan Ahmet Sami Ülkü, yol arkadaşlarını tanıtmak, seçildiği takdirde yapacakları projelerini anlatmak üzere TSO üyeleriyle buluştu. Davete yoğun bir katılım olduğu gözlendi. Ahmet Sami Ülkü masaları tek tek gezerek katılımlarından ötürü teşekkürlerini dile getirdi.
 
TSO 9 KOMİTENİN ADAYLARI
 
Buluşmanın sunumunu yapan iş insanı hemşehrimiz Bekir Atılgan katılımın kendilerini heyecanlandırdığını vurguladı. Tokat’ta ticaret ve sanayi odasının gerçekçi manada üretim yapan bir sanayiciye teslim edilmesini istediklerini belirtti. Heyecan verici katılımdan ötürü teşekkürlerini dile getirdikten sonra Başkan Adayı Ahmet Sami ülkü ile birlikte yol yürümekte olan Komite Adaylarını tek tek kürsüye davet etti. 1. Komiteden Tuğba Şenel Kanlıkavak, Oğuzhan Durmuş, 2. Komiteden Hakan Çatalyürekoğlu, İlyas Tonbul, Ferhat Altunbay, 3. Komiteden Murat Özdurhan, Mustafa Döngeloğlu, Murat Emre Çelik, 4. Komiteden Kenan May, Hüseyin Danabaş, 5. Komiteden Oktay Kızılkaya, Mustafa Şanlı, Ahmet Burak Çelik, 6. Komiteden Musa Türköz, Mustafa Gündüz, Yusuf Kesler, 7. Komiteden Suat Işıker, Kadir Okatar, İshak Gövce, 8. Komiteden Ahmet Turan Toparlak, Mahmut Uyan, Ayhan Şahin, 9. Komiteden Turgay Akıntaş, Günaydın Altuntaş ve Ahmet Sami Ülkü platforma gelerek birlikte fotoğraf verdiler.
 
Tokat TSO Başkan Adayı Ahmet Sami Ülkü projelerini anlattığı konuşmaya “Bizleri onore ettiniz. Heyecanlıyız. Aklı erdiğinden buyana ticaretin içinde olan, ticaretinde, firmalarında 490 personel istihdam eden bir kardeşinizim.” diyerek başladı ve “Tokat, yaşanabilir nitelikli iller kategorisinde 81 il içinde 39. Sırada iken, ihracat verilerinde 71. Sırada, GSMH ‘da 74. Sırada. İhracat ve GSMH’da artışlarla ortalama verilere kavuşup 39. sıraya gelmemiz mümkün olacaktır. Tokat TSO’nun 9 Komitesi var. Kimi komitede 9 farklı sektör var. Biz, sektörleri mümkün olduğu kadar aynı komitede buluşturup, Komite sayısını artırmak istiyoruz. Biz örnek olarak bir Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmetlerine ulaşmaktır. Türkiye’nin toplam ihracatından % 1 payımızı, 2 milyar 600 milyon TL rakamına varmayı taahhüt ediyoruz. Lütfen hatır gönül uğruna oy vermekten sakınalım. Söz veriyoruz, dediklerimizi yapacağız.” sözlerini öne çıkardı.
 
VAAT VE PROJELERİ
 
Tokat TSO Başkan Adayı Ahmet Sami Ülkü, seçildikleri takdirde yapacakları projelerini 17 başlık altında topladı. Yeni bir TSO Hizmet Binasını ilk 2 yılın sonunda bitirmenin sözünü veren Ahmet Sami Ülkü’nün tek tek izah ettiği projeleri şöyle oldu:
 
* TTSO Mobil ile dijital çağı başlatılacak. Android ve İOS uygulamaları yapılacak. Cep telefonlarına indirilecek uygulamalarla işletmelerin ihtiyaç duyacağı dokümanlar buradan alınabilecek. Faaliyet belgeleri e-imzalı olarak üyelerin cep telefonuna gönderilecek.
 
* Tokat TSO’ya yakışır yeni bir hizmet binası kazandırılacak.
 
* TTSO Web Tv kurulacak. Tokat ve Türkiye’deki tüm ekonomik gelişmeler takip edilecek, gelişmelerden bilgi verilecek. Firmalar reklamlarını ücretsiz yapacak. Canlı yayın toplantıları olacak.
 
* TTSO Ticaret Akademisi kurulacak. Üyeleri geleceğe hazırlamak, iş yeteneklerini artırmak amacıyla eğitim, seminer ve paneller düzenlenecek. Sektörel kurslar açılacak.
 
* Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kurulacak. İşletmelerin yurt dışı Pazar payını yükseltmek için e-ticaret portalı kurulacak. Üyeler bu hizmetlerden ücretsiz yararlanacak.
 
* Proje ve Akreditasyon Merkezi kurulacak. Proje ve danışmanlık hizmeti verilecek.
 
* E Ticaret danışmanlık hizmeti merkezi açılacak. E-ticaret yapan firmaların yurtiçi ve yurtdışı pazaryerlerinde mağazaları ücretsiz açılacak.
 
* Kurumsallaşma ve markalaşma için Türk Marka ve Patent Danışmanlık Hizmetleri ücretsiz verilecek. Ar-Ge ve Ür-Ge hizmetleri olacak.
 
* Avantaj Kart ile sağlık kurumlarında, zincir otellerde ve zincir özel eğitim kurumlarında ve diğer üye işyerlerinde geçerli olacak avantaj kart uygulaması başlatılacak. İndirimli hizmet alınacak.
 
* Hukuk Departmanı kurulacak. Üyelerin gerek kamu kurum ve kuruluşları gerekse personelleriyle yaşanabilecek hukuki durumlarda yardım alabilecekleri bir departman olacak. Üyeler bu imkanlardan ücretsiz yararlanacak.
 
* İhale Takip departmanı kurulacak. Türkiye ve dünyada yapılacak ihalelerinin takip edildiği, üyelere bilgilerin aktarıldığı bir ortam oluşacak.
 
* Tanıtım, Fuar, Organizasyon Departmanı kurulacak. Üyelerin sektörel bazda ilgi alanlarına girecek fuarlara katılmaları sağlanacak. Fuar organizasyonları düzenlenecek. Yurt dışı organizasyonlar için devlet desteklerine öncü olunacak.
 
* TTSO Çözüm Merkezi kurularak üyelerin kamu kurum ve kuruluşları ile yaşayabilecekleri sorunların çözümüne yardımcı olunacak.
 
* Ortak Akıl Platformu ile Tokat’ta bulunan tüm kamu, kurum ve kuruluşları, tüm meslek odaları ve STK’lar ili işbirliği içerisinde olunacak. Tokat’ın ticaret ve ekonomisi için elbirliği-güçbirliği Ortak Akıl Platformu oluşturulacak.
 
* Sürdürülebilir Tarım ve Turizm adına özel çalışmalar olacak.
 
* Büyüme ve İstihdam adına meslek komisyonları oluşacak.
 
* Üye ve hizmet odaklı yönetim anlayışıyla eşit hizmet alınması sağlanacak.
 
 
Dedeman Otel’deki buluşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan TSO Başkan Adayı Ahmet Sami Ülkü, etkinlik sonrası paylaşımında “aday tanıtım toplantımızda Tokat Merkez ve ilçelerinden gelen misafirlerimizi ağırladık. Salonlarda yer kalmadı. Burada öyle bir coşku vardı ki anlatılmaz ancak yaşanır bir tabloydu. Bu tablo KIRMIZI LİSTEYE güvenin tablosudur. 5 Kasım’da yapılacak seçimin tablosudur. Bu Tablo Tek Kelime GELİYORUZ tablosudur. Sizlerin güvenini boşa çıkartmayacağımızın tablosudur. Davetimizi kırmayarak bizleri onurlandıran Tokat TSO’nun kıymetli üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. (Hüseyin Kömür)

SAMİ ÜLKÜ “BİZ BİRLİKTE TOKAT’IZ”