Bilge Ana Mevlüde GENÇ Memleketi AMASYA’da Son Yolculuğuna Uğurlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilge Ana Mevlüde GENÇ Memleketi AMASYA’da Son Yolculuğuna UğurlandıBetül Yılmaz/Amasya-BHA
1993 yılında Almanya’nın Solingen kentinde ırkçı bir saldırı sonucu ailesinin 5 ferdini kaybeden, yaşadığı derin acıya rağmen verdiği dostluk ve kardeşlik mesajları ile Anadolu kadınının vefakârlığının en güzel örneğini sergileyen, Bilge Ana Mevlüde Genç,doğduğu topraklarda Amasya İli Taşova ilçesi Mercimek köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine merhumenin eşi ve ailesinin yanı sıra Vali Mustafa Masatlı, TBMM Eski Başkanı ve AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran, İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil, Hasan Çilez ile Mustafa Tuncer, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, İstanbul Milletvekili Zafer Sarıkaya, Ankara Milletvekili Naci Bostancı, AK Parti MKYK Üyesi Haluk İpek, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlüde Genç’in cenazesi ilk olarak köydeki evinin önüne getirilerek helallik alındı. Daha sonra köy mezarlığına getirilen Mevlüde Genç’in naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Aile Kabristanlığına defnedildi. Vali Mustafa Masatlı, Mevlüde Genç’e Allah’tan rahmet, başta eşi Durmuş Genç olmak üzere, tüm aile fertlerine başsağlığı dileklerini ileterek, Mevlüde Genç’in hoşgörüsü, sağduyusu ve toplumları birleştirici yaklaşımlarıyla daima gönüllerde yaşayacağını ifade etti. (Betül Yılmaz)

Bilge Ana Mevlüde GENÇ Memleketi AMASYA’da Son Yolculuğuna Uğurlandı