Cumhuriyetin 99.Yıl Dönümü Amasya’da Törenle Kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyetin 99.Yıl Dönümü Amasya'da Törenle KutlandıBetül Yılmaz/Amasya-BHA
Milli Mücadelenin Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının Milletimizle omuz omuza yürüttüğü mücadelenin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti 99. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlanıyor.
Program kapsamında Yavuz Selim Meydanına , bu anlamlı günün yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resmi Kutlama Töreni gerçekleştirildi. Kutlamalara Vali Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Fatih Ören, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, protokol üyeleri, Şehit yakınları, Gazilerimiz, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Tören Vali Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Fatih Ören ve Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın törende yer alan askeri birliklerin, öğrencilerin ve vatandaşlarımızın bayramlarını kutlamasıyla başladı.

Kürsüye gelen Vali Mustafa Masatlı günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında şunları ifade etti: “Değerli Protokol üyelerimiz, Saygıdeğer Amasyalı hemşerilerim, geleceğimizin teminatı sevgili gençler, basınımızın güzide mensupları;Bugün tarihi şan ve şerefle dolu olan Aziz Milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurulan Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıl dönümü. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.
Kıymetli Hemşerilerim,Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, kanlarıyla bu toprakları bize vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükran duygularıyla yâd ediyorum.
Büyük Türk Milletinin ve siz Amasyalı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı da cânı gönülden kutluyor, nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

Vali MASATLI’nın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak folklor gösterileri sergilendi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları okulların, askeri birliklerin ve İlimizde faaliyet gösteren kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının resmigeçit töreninin ardından sona erdi. (Betül Yılmaz)

Cumhuriyetin 99.Yıl Dönümü Amasya’da Törenle Kutlandı